2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Ders MUAFİYİETİ Başvurusu Yapacak Öğrencilerin Dikkatine
  • 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz yarıyılı ders muafiyet başvuruları 02.10.2023-13.10.2023 tarihleri arasında kabul edilmektedir. Belirtilen tarihten sonra herhangi bir muafiyet başvurusu kabul edilmeyecektir.
  • Başvurular elden teslim veya posta (kargo?) yoluyla (e-maille gönderim kabul edilmeyecektir) fakülteye teslim edilmesi gerekmektedir.
  • Öğrencinin başvuru dilekçesine “ek” olarak (a) daha önce okuduğu üniversitede/üniversitelerde almış olduğu derslerin transkriptini ve (b) bu derslerin içeriklerini İMZALI ve ONAYLI bir şekilde fakülteye teslim etmesi gerekmektedir. İmzalı ve onaylı olmayan belgeler kabul edilmeyecektir.
  • 2022 yılında fakültemize gelen öğrenciler, muafiyet işlemlerini dikkate almadan ders kaydını “2022-2023 müfredatına göre 1. Sınıf derslerini alarak” derse başlayacaklardır. Muafiyet ve intibak işlemleri süreci sonunda muafiyet başvurusunda bulunan öğrencilere mazeretli ders kayıt hakkı tanınacaktır. Mazeret kayıt hakkı tanınan öğrenciler, danışmanları gözetiminde tekrar ders seçimi yapacaklardır.
  • Mazeret ders kaydı sırasında öğrenci, sırasıyla 1., 2., 3. ve en son 4. Sınıf derslerini seçmelidir. Alttan ders alınmadan bir üst sınıftan ders seçimi yapılmaması gerekmektedir.
  • Mazeretli ders kaydı yapan öğrencilerin yeni almış oldukları derslere ait devamsızlık durumları, o dersi/dersleri seçtikleri hafta başlayacaktır.
  • Arapça hazırlık okuyup başarılı olan öğrencilerin hazırlık sınıfında almış olduğu puanı bildirir bir evrakının olması gerekmektedir. Aksi takdirde muaf olacağı Arapça derslerinin notları “CC” olarak sisteme işlenecektir.
  • Ders muafiyet sonuçları ilahiyat.osmaniye.edu.tr adresinde duyurular kısmında ilan edilecektir. Muafiyet sonucunda herhangi bir hata veya eksiklik olduğunu düşünen öğrenciler, ilan gününden itibaren 3 MESAİ GÜNÜ İÇERİSİNDE fakülteye dilekçe ile itiraz başvurusu yapmalıdır. Belirtilen 3 gün sonrasında yapılan itiraz başvuruları kabul edilmeyecektir.
  • Muafiyet başvuru dilekçesinde diğer üniversiteden aldığı dersin yerine muaf edilmesini istediği dersler kısmında herhangi bir ders eklenmemişse o dersin yerine herhangi bir ders muaf edilmeyecektir.
  • Öğrenciler sadece muaf edilmesini istediği dersleri başvuru dilekçesine ekleyecektir. Tüm derslerin eklenmesine gerek yoktur.
  • Öğrencinin, muafiyet dilekçesindeki tablonun sol tarafına geldiği üniversitede/üniversitelerde alıp başarılı olduğu (CC ve üzeri notlu) derslerini; tablonun sağ tarafına da ders içeriklerini dikkate alarak muaf olabileceğini düşündüğü OKÜ İlahiyat Fakültesi’ndeki dersleri yazması gerekmektedir.
  • Ders muafiyet ve intibak işlemleri “Muafiyet ve İntibak ile İlgili Genel Hususlar” çerçevesinde yapılmaktadır. Öğrencilerin ilgili yönergeyi okuduktan sonra muafiyet başvuru dilekçesini doldurmaları gerekmektedir. BAŞVURU SÜRECİNDE TÜM SORUMLULUK ÖĞRENCİYE AİTTİR.
  • Başvuru dilekçesi bilgisayarda doldurulması gerekmektedir. Eğer mümkün değilse okunaklı bir şekilde elde yazılarak doldurulabilir. Ancak yazıdan kaynaklı hatalardan (yazının okunaklı olmaması, notunun okunaklı olmaması gibi) fakülte sorumlu değildir.
  • Muafiyet başvuru dilekçesi 2022-2023 İlahiyat Müfredatı dikkate alınarak doldurulacaktır.

15 Eylül 2022
ilahiyat@osmaniye.edu.tr