2021-2022 EĞİTİM GÜZ YARIYILI MAZERET SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı  Güz Yarıyılı ara sınavına (vize) aşağıda belirtilen mazeretleri dolayısıyla katılamayan öğrenciler mazeret sınavına girebilmek için mazeretlerini belirten dilekçelerini  06-13 Aralık 2021 tarihleri arasında mesai bitimine kadar fakültemiz evrak kayıt birimine elden teslim etmeleri gerekmektedir.

Mazeretler

MADDE 30 – (1) Ders kaydını yapamayan, uygulamalara katılamayan veya ara sınava giremeyen öğrencilerin ilgili birim yönetim kurulu tarafından kabul edilecek haklı ve geçerli mazeretler aşağıdaki gibidir:

a) Sağlık kuruluşlarından alınan sağlık raporu ile belgelenmiş sağlıkla ilgili mazeretinin olması.

b) 2547 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendine göre öğrenime Yükseköğretim Kurulu kararı ile ara verilmesi.

c) Mahallin en büyük mülki amirince belgelenmiş olmak şartıyla, doğal afetler nedeniyle öğrencinin öğrenimine ara vermek zorunda kalmış olması.

ç) Anne, baba, kardeş, eş veya çocuğunun ölümü ya da bunlardan birinin ağır hastalığı halinde bakacak başka bir kimsenin bulunmaması nedeniyle öğrencinin eğitimine ara vermek zorunda kaldığını belgelemesi.

d) Öğrencinin ekonomik nedenlerle eğitim ve öğretime ara vermek zorunda olduğunun resmi kurumlar tarafından verilen belge ile belgelenmesi.

e) Kesinleşmiş bir mahkûmiyet hali veya 18/8/2012 tarihli ve 28388 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliğine göre yükseköğretim kurumundan süreli uzaklaştırma ya da çıkarma cezası dışındaki hallerin bulunması.

f) Öğrencinin tecil hakkını kaybetmesi veya tecilin kaldırılması suretiyle askere alınması.

g) Öğrencinin tutukluluk hali.

ğ) Öğrencinin eğitim ve öğretimine katkıda bulunacak, en çok bir yıl süreli ve belgeli iş, Üniversite dışı burs, staj veya araştırma imkânına sahip olması.

h) İlgili birim yönetim kurulunun haklı ve geçerli kabul edeceği diğer nedenlerin ortaya çıkması.

(2) Haklı ve geçerli mazereti nedeniyle ara sınava katılmayan ve mazeretinin bitiminden en geç yedi gün içerisinde durumunu belgeleyerek başvuran öğrencilerin mazeret sınavları, ilgili birim yönetim kurulunca tespit edilecek tarihlerde yapılır.

(3) Haklı ve geçerli mazeretleri ilgili birim yönetim kurulunca kabul edilen öğrencilerin 20 nci maddede yer alan devam koşullarını sağlamaları gerekir.

(4) Üniversiteden uzaklaştırma cezası alan öğrencilerin ceza süreleri öğrenim süresinden sayılır.

(5) Yarıyıl sonu sınavı, yılsonu sınavı, bütünleme ve mezuniyet sınavlarına mazeret sınav hakkı tanınmaz.

(6) Mazeret sınavına girmeyen öğrenciye, ikinci bir mazeret sınav hakkı verilmez.

15 Aralık 2021
ilahiyat@osmaniye.edu.tr