Geleceğinize Açılan Kapı...
Osmaniye Korkut
Ata
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Ders Muafiyetleri Hakkında Duyuru

DERS MUAFİYETLERİ

Daha önce herhangi bir üniversitede yükseköğretim programlarında öğrenim görenler bu programlarda almış oldukları derslerden muafiyet almak için başvurabilirler. Üniversiteye kaydını yaptıran öğrenciler, daha önce kayıtlı bulundukları yükseköğretim kurumunda başarmış oldukları dersler için ders kaydı yaptırdıkları tarihten itibaren en geç on beş gün içinde muafiyet talebinde bulunabilirler. Bu süre dışındaki başvurular dikkate alınmaz. Ders Muafiyetleri OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK UYGULAMA YÖNERGESİ kapsamında yapılmaktadır.

DERS MUAFİYETİ

Muafiyet başvuru dilekçelerinde, daha önce bir yükseköğretim kurumunda alınarak başarılı olunan derslerin karşılığında muaf olmak istenen dersler açıkça belirtilerek Muafiyet dilekçesi doldurulur.

Muafiyet talebinde bulunan öğrencinin not belgesinde her ders için hem ulusal kredi hem de AKTS kredisi mevcut ise dersin ulusal kredisi esas alınır. Aksi halde, AKTS ve ders saati uyumu değerlendirme ölçütü olarak kabul edilir.

Ders muafiyetleri, ders denkliği kapsamında yapılır. Ders denkliği kapsamında, en düşük başarı notu, “CC” olarak belirlenmiştir. Ders denkliği kapsamında, başarı notu “CC” altında olan dersler muaf sayılmayacaktır.

BAŞVURU İŞLEMİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

Transkript

Ders içerikleri (Dersleri almış oldukları bölümün)

Muafiyet Talep Formu'na ulaşmak için tıklayınız. (Bilgisayar ortamında doldurulmalıdır)

BAŞVURU TARİHİ VE YERİ

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na başvurular, 26.09.2022 Pazartesi günü mesai bitimine kadar ilgili akademik birime (Beden Eğimi ve Spor Yüksekokulu Öğrenci İşlerine) şahsen yapılır.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi 80000 Fakıuşağı / OSMANİYE
besyo@osmaniye.edu.tr