2024 Bahar Dönemi Bilimsel Araştırma Projeleri Başvuru Takvimi

BAP KOORDİNASYON BİRİMİ PROJE BAŞVURU ÇAĞRISI

PROJE BAŞVURULARI 26 NİSAN – 10 MAYIS 2024 TARİHLERİ ARASINDA BAPSİS MODÜLÜ ÜZERİNDEN YAPILACAKTIR.

PROJE BAŞVURULARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

1.      Proje başvuruları BAPSİS modülü üzerinden yapılmaktadır.

2.      BAPSİS üzerinden yapılan proje başvurularına ait evraklar aynı zamanda dosya olarak BAP birimine şahsen teslim edilecektir.

3.      Proje başvuruları proje başvuru süreleri ile sınırlıdır.

4.      Yönergede yazılı proje türlerinde proje başvuruları kabul edilecektir. Yeni yönerge web sitemizin yasal dayanaklar kısmında OKÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Yönergesi başlığıyla sitemizde yayınlanmıştır.

5.    Proje bütçeleri, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Uygulama Esaslarında yazılı olan oranları geçemez ve burada yazılı bütçe kalemlerine uygun olmalıdır. Yeni uygulama esasları sitemizde OKÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Uygulama Esasları başlığıyla yayınlanmıştır.

6.      Proje süreleri en az 6 en çok 24 ay olabilir.

7.      Proje yasaklısı konumunda olanlar proje başvurusunda bulunamaz.

8.      Devam eden münferit projesi bulunanlar, devam eden projeyi bitirmeden yeni proje başvurusunda bulunamaz.

9.      Münferit projelerde en fazla (1), yüksek lisans projelerinde (3) proje başvurusu yapılabilir.

10.   Proje türleri Bireysel Araştırma Projesi (PT1)-A VE B Türleri, Lisansüstü Tez Projeleri (PT2) - (YL VE DOKTORA) türü ve Sanayi İş Birliği Projeleri (PT3) şeklinde Yeni Yönergenin uygulama esasları kısmında sıralanmıştır. Proje başvurusu yapacakların, güncel yönerge ve uygulama esaslarını incelemeleri ve güncellenen esaslara uygun bir şekilde başvuru gerçekleştirmeleri beklenmektedir.

BAPSİS'E PROJE TÜRLERİNE GÖRE YÜKLEMENİZ GEREKEN BELGELER

1.      Tez projelerinde enstitüden tez verildiğine ilişkin belge.

2.      Bireysel araştırma projelerinin A türündeki şarta istinaden TÜBİTAK ya da Kalkınma Bakanlığına proje başvurusu yapıldığına dair belge. (Panel değerlendirmesi yapıldığına dair)

3.      Sanayi iş birliği projelerinde sanayi iş birliği sözleşmesi.

4.      Demirbaş ve sarf malzemelerde önemli alımlar için, proje bütçeleri için proforma fatura.

5.      Etik Kurul Kararı gerektiren projelerde Etik Kurul Kararı belgesi.

Not: Sistem üzerinden proje başvuru formu ve dilekçesi eksiksiz doldurulmalıdır. Sisteme eklenecek belgeleri BAPSİS modülünde proje evrak ekle kısmında proje başvurunuzu sonlandırmadan önce yüklemeniz gerekmektedir.

Yasal Dayanaklar:

OKÜ BAP Yönergesi

OKÜ BAP Uygulama Esasları

Başvuru İçin Gerekli Formlar:

Proje Başvuru Formu

Bireysel Araştırma Projesi Başvuru Dilekçesi

Lisansüstü Tez Projesi Başvuru Dilekçesi

Sanayi İşbirliği Projesi Başvuru Dilekçesi

2024 Bahar Döneminde Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi BAP Birimi Tarafından Desteklenecek Projelere Verilecek Ödenekler

Proje Türü

Verilecek Destek Miktarı

Bireysel Araştırma Projesi (PT1)-A (TÜBİTAK Kabul)

40.000 TL

Bireysel Araştırma Projesi (PT1)-A (TÜBİTAK Red)

20.000 TL

Bireysel Araştırma Projesi (PT1)-B

30.000 TL

Lisansüstü Tez Projeleri (PT2) – Yüksek Lisans

20.000 TL

Lisansüstü Tez Projeleri (PT2) - Doktora

40.000 TL

Sanayi İş Birliği Projeleri (PT3)

30.000 TL

Not: Proje bütçeleri yukarıdaki tutarı geçemez. Bütçeler yuvarlama yapılarak düz ifade edilir.

BAPSİS Destek E-posta Adresleri:

nisanur.tankutay@elasoft.com.tr

satisdestek@elasoft.com.tr