Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Psikolojik Danışma Hizmeti

PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BİRİMİ

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezinde  öğrencilere yönelik psikolojik görüşme ve rehberlik hizmetleri verilmektedir.

Amacımız, bireylerin ruh sağlığının korunması ve ruhsal sorunların giderilmesinin yanı sıra; zihinsel, duygusal ve davranışsal gelişimlerine katkıda bulunmak, yaşam içerisinde karşılaştıkları sorunlarla baş edebilme becerilerini geliştirmek  ve mesleki yönden kendilerini geliştirmeleri için destek olmaktır.

Öğrenciler, yaşamlarının bu döneminde sıklıkla okula ve şehre adaptasyon sorunu, yüksek sınav kaygısı, kişiler arası ilişkilerde sıkıntı, özgüven eksikliği, akademik hedeflerle ilgili kararsızlıklar yaşamaktadırlar. Bu süreçte alınacak profesyonel destek ile sağlıklı kararlar vererek yaşamlarına yön vermeleri hedeflenmektedir.
Öğrencilere verilen psikolojik destek dışında, öğrencilerin sorunları, istekleri ve ihtiyaçlarına yönelik araştırmalar  da birimimiz tarafından yapılmaktadır. 

Merkezimizde bireysel görüşme ve psikoterapi hizmetleri verilmektedir. Bireysel görüşme sürecinde uygulanan çeşitli psikolojik testlerle kişinin desteğe ihtiyaç duyduğu alan tespit edilip kişiye özgü çalışma yürütülmektedir. Merkezimizde bireysel görüşmeler 50 dakikalık seanslar halinde periyodik aralıklarla yapılmaktadır. İlk görüşme sonrası psikolog ile birlikte düzenli görüşme planlanmaktadır. Bireysel görüşmeler önyargısız ve güvenilir bir ortam sunan, gizliliğin esas alındığı görüşmelerdir. Gerekli görülen durumlarda aile de terapi sürecine dahil edilmekte ya da birey, tedavisinin yapılabilmesi için sağlık kuruluşlarına yönlendirilmekte ve tedavi süreci psikolog tarafından takip edilmektedir.  

22 Eylül 2023
İletişim
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Karacaoğlan Yerleşkesi 80000 Fakıuşağı / OSMANİYE
03288271000
03288250097
saglikkultur@osmaniye.edu.tr