Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Bölüm Hakkında
Bilgisayar Teknolojileri Bölümü

Bu bölümün amacı, güncel yazılım dillerini kullanarak temel yazılım algoritmalarını oluşturmak ve yazılım geliştirmek konusunda uzmanlaşan programcılar ile işletmelerin bilgisayar sistemlerinin kurulumu ve sürekliliğinin sağlanmasında teknik destek elemanı olarak çalışabilecek teknikerler yetiştirmektir. Bilgi ekonomisine geçişle birlikte bilgisayar alanında çeşitli kariyer geliştirme olanakları ortaya çıkmıştır. Ülkemizdeki bütün sektörlerde bilgi işlem elemanı talebi yüksektir ve giderek artmaktadır.

Bilgisayar teknolojilerindeki hızlı gelişme, sektörde çalışanların ve sektöre yeni girecek olanların, bu yeni gelişmeler ve teknolojiler konusunda sürekli olarak geliştirilmesini gerekli kılmaktadır. Bilgisayar Programcılığı Bölümü, bilgisayarla ilgili genel bilgiler yanında sistem, yazılım geliştirme ve donanım gibi alanlarda beceri kazandırmak amacı ile düzenlenmiştir. Ülkemizde tüm bu alanlarda nitelikli elemana gereksinim bulunmaktadır. Yaşanan ekonomik gelişmeler iş yaşamını derinden etkilemekte ve e-iş ve e-ticaret olarak adlandırılan yeni yöntemleri devreye sokmaktadır. Firmalar işlerini ve ticaretlerini bu tür elektronik platformlara taşırken ve çalışmalarını bu yöntemlerle sürdürürken nitelikli bilgi teknolojisi elemanlarına gereksinim duymaktadır.



Kamu ve Özel Sektör Çalışma Alanları

Endüstri ve iş dünyası iyi yetişmiş bilgisayar programcısı ve enformatik uzmanlarına ihtiyaç duymaktadır. Bu programda yazılım, donanım ve bu alandaki teorik ve uygulamalı eğitim verilmektedir. Günümüzde hemen tüm sektörlerde bilgisayar kullanılmaktadır. Bundan dolayı bilgisayar teknikerleri tüm sektörlerde geniş iş imkânlarına kavuşabilmektedirler. Öğrenciler mezun olduktan sonra endüstride aşağıda sayılan alanlarda bilgi ve beceri sahibi olmaktadırlar. Bilgisayar ve ağları, Veri tabanı sistemleri, dizayn ve kurma, yazılım ve donanım geliştirme ve işletimi.

Mezunlar günümüzde başta sanayi kuruluşları olmak üzere Yazılım Firmaları, Bilgisayar Satış ve Teknik Destek Firmaları, Bankalar, Sigorta Şirketleri, Ticari Kuruluşlar, İnternet Servis Sağlayıcıları, İnternet Yayıncılık Şirketleri, Radyo- Televizyon Şirketleri, Araştırma Şirketleri, Borsalar, Ulaştırma, Lojistik Firmaları ve hizmet sektöründe yer alan kamu kurum ve kuruluşlarında geniş iş imkanına sahiptirler. Ayrıca kendi işlerini de kurabilmektedirler.



 

Dikey Geçiş Sınavı ile Geçilebilecek olan Lisans Bölümleri
1.  Bilgisayar Bilimleri
2. Bilgisayar Mühendisliği
3. Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri
4. Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri
5. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
6. Bilgisayar-Enformatik
7. Bilişim Sistemleri Mühendisliği
8. Bilişim Sistemleri ve Teknolojiler
9. Enformasyon Teknolojileri
10.  Fizik, İstatistik
11.  İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri
12.  Kontrol Mühendisliği
 13.  Matematik ve Bilgisayar Bilimleri
 14.  Matematik-Bilgisayar
15.  Meteoroloji Mühendisliği
16.  Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar 
 17.  Yazılım Mühendisliği
 
 


Güncelleme 18.01.2023 21:43:59



22 Eylül 2023
İletişim
Karacaoğlan Kampüsü 80000 OSMANİYE/TÜRKİYE
03288271000
03288250966
ahmetbulbul@osmaniye.edu.tr