Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Bölüm Hakkında
Tarihçe

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimarlık Bölümü, Karacaoğlan Yerleşkesi  Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi binasında yer almaktadır.


Mimarlık Bölümü

Kentleri ve yapıları oluşturan doğal ve insan yapımı sistemler üzerine odaklanan mekan sanatı, yani ‘Mimarlık’; estetik ve etik değerler üzerinde teknik bilgiyi geliştirmeye çalışan, insan-çevre etkileşiminin her ölçeğinde araştırma ve tasarım kalitesini yükseltmeyi hedefleyen, bunu yaparken de kültürel ve toplumsal mirasları rehber alan bir disiplindir.




Mimarlık Ofisinde İşe Girmeyi Kolaylaştıracak 10 İpucu Mimarlık Nedir, Mimar Kime Denir? - Mühendis BeyinlerMimarlık taban puanları ve başarı sıralamaları! 2018 mimarlık taban  puanları...




Bölümün Amacı

Mimarlık Bölümü’nün amacı, İnsan ve toplum odaklı, doğal ve yapılı çevreye duyarlı düşünceyi, gerekli kavramları oluşturarak geliştiren ve oluşturdukları bu söylemleri, kültürel ve toplumsal bağlamlar içinde pratik edebilecek mimarlar yetiştirmektir. “Bina Bilgisi”, “Yapı Bilgisi”, “Restorasyon”, “Mimarlık Tarihi” bilim dallarında bilimsel çalışma ve araştırma yapabilecek, uygulama alanında başarılı çalışmalar yürütebilecek öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemektedir. 

 

Bölümümüzün Program Eğitim Hedefleri
1.  Kuram ve uygulama alanında yetkin, estetik, teknik, ekolojik vb. gereksinmeleri karşılayacak ortamlar oluşturabilme, yaratıcı, analitik, yenilikçi düşünebilme becerisine sahip olan
2. Disiplinlerarası işbirliği sağlayabilme, mesleki etik değerleri olan ve sürekli eğitime yer veren, çok yönlü, özgüvenli, dürüst, toplumla ve kendisiyle barışık, kendini eleştirebilir, tarafsız ve özgün olan
3. Tasarım sürecinde estetik ve teknik gerekleri karşılayabilme becerisine sahip olan
4. Mimarlık kuramı ve tarihi ile bunlarla ilişkili diğer sanatlar, teknolojiler ve insan bilimleri hakkında bilgi sahibi olan
5. Planlama sürecinde, kentsel tasarım ve planlama hakkında bilgi sahibi olan
6. Mimari tasarımın kalitesi üzerinde etkili olan güzel sanatlar hakkında bilgi sahibi olan
7. Bir mimari tasarımda araştırma ve değerlendirmeye ilişkin yöntemler hakkında bilgi sahibi olan
8. Bina tasarımında, taşıyıcı sistem, yapım teknolojisi, yapım teknikleri ve mühendislik problemleri ile ilgili bilgi sahibi olan
9. Proje finansmanı, proje yönetimi ve maliyet kontrolü hakkında bilgi sahibi olan
mimarlar yetiştirmektir.

Program Çıktıları
1.  İnsanlar ile binalar arasındaki ilişkileri anlama, binalar ile içinde bulundukları çevreyi değerlendirme, insan ölçek ve gereksinimleri doğrultusunda bina / mekan ilişkisini anlama ve mimari mirası da içeren bilinç ve sorumluluğa sahip olma.
2. Tasarım sürecinde estetik ve teknik gerekleri karşılayabilme becerisine sahip olma.
3. Mimarlık kuramı ve tarihi ile bunlarla ilişkili diğer sanatlar, teknolojiler ve insan bilimleri hakkında bilgi sahibi olma.
4. Planlama sürecinde, kentsel tasarım ve planlama hakkında bilgi sahibi olma.
5. Mimarlık mesleği ve mimarın toplumdaki yeri hakkında bilgi ve fikir sahibi olma.
6. Bina tasarımında, taşıyıcı sistem, yapım teknolojisi, yapım teknikleri ve mühendislik problemleri ile ilgili bilgi sahibi olma.
7. Konfor koşulları ile ilgili fiziksel çevre problemleri ve teknolojiler hakkında bilgi sahibi olma.
8. Tasarım kavramlarını, kullanıcı gereksinmelerini binalara dönüştürmede ve mimari planları genel planlamayla birleştirmede devreye girecek olan endüstriyel sektörler, kuruluşlar, mevzuat ve süreç hakkında bilgi sahibi olma.
9. Proje finansmanı, proje yönetimi ve maliyet kontrolü hakkında bilgi sahibi olma.
10. Mimarlık eğitiminin ayrılmaz bir parçası olan araştırma yöntemleri ve rapor tekniği hakkında bilgi sahibi olma.

Kariyer Olanakları

Mezunlar;

  • İnşaat Şirketlerinde,
  • Mimarlık Ofislerinde,
  • Mimari Danışmanlık Firmalarında,
  • Yapı Denetim Firmalarında,
  • Yapı Dekorasyon Şirketlerinde,
  • Tasarım Ofislerinde,
  • Mobilya Firmalarında,

İş imkanı bulabilirler. Bunların haricinde kendi kişisel işyerlerini açabilirler. Bunların haricinde akademik kariyerlerine devam edebilirler. Ayrıca belediyelerde Kent Estetik Kurullarında da çalışabilirler.



Güncelleme 05.07.2022 21:43:59



22 Eylül 2023