Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Bölüm Tanıtım

İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI NEDİR?

İç mimarlık ve çevre tasarımı, bireylerin mekanlar içerisinde konforlu, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmesini, eylemlerini planladığı şekilde ve sırayla gerçekleştirebilmesini, fiziksel, psikolojik ve sosyal gereksinimlerini en uygun mekânsal koşullarda giderebilmesini mümkün kılan tasarım faaliyetlerinin tümünü kapsayan bir çalışma alanı ve mesleki disiplindir.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Lisans Programı’nın amacı, mimari yapıların form ve işlevlerini sanat, teknoloji ve bilim ile bütünleştirerek çağdaş ölçütlere uygun iç mekânlar ve bu iç mekanların fiziksel ve bağlamsal olarak bağlı olduğu yakın çevreleri tasarlama becerisi edindirmektir. Öğrencilerden, tasarımlar ve uygulamalar ile yeni bir çevre yaratırken, dünyanın genelinde kabul görmüş estetik, konfor, sağlık ve işlev gereksinimlerini karşılamaları beklenmektedir. Bu program, öğrencilere etik değerlere saygılı olarak, görev aldıkları alanda, gerekli olan nitelikte alt yapı, bilgi ve beceriyi sağlamayı hedeflemektedi

İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMCILARININ ÇALIŞMA ALANLARI NELERDİR?

Bölüm mezunları, iç mimar ve çevre tasarımcısı olarak bağımsız çalışmalarını sürdürebildikleri gibi; özel kuruluşlarda ve kamu kurumlarında iç mimar ve çevre tasarımcısı ve danışman olarak da çalışabilmektedir. Kamu ve özel mekânlara ilişkin her türlü iç mekân düzenlemesi ve donatı elemanı tasarımının yanı sıra, konut ölçeğinde yakın çevre düzenlemeleri ile kent mobilyaları tasarımı da iç mimarlığın çalışma alanına girmektedir.



Güncelleme 05.08.2022 00:20:43



22 Eylül 2023