Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Sosyal Güvenlik Programı

Dersler  / Ders İçerikleri

"Herkes sosyal güvenlik hakkına sahiptir. 

 Devlet, bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar."

                     (Türkiye Cumhuriyeti Anayasası / 60. Madde)

                                                                                                                                                        

  

Ösym Program Kodu

108570499

Puan Türü

TYT

Süresi (Yıl)

2

Kontenjan

40

Dili

Türkçe

Kazanılan Derece

Ön Lisans

Eğitim Türü

Örgün

Mezuniyet Koşulları

2.0 GNO, 120 AKTS ve 30 İş Günü Staj

Kazanılan Unvan

Sosyal Güvenlik Elemanı

2022 YKS Taban Puan

258,46923

2022 YKS En Düşük Başarı Sırası

1364760

 

 

GENEL BİLGİLER

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Sosyal Güvenlik Programı 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında açılmıştır.

İki yıllık ön lisans programı olan “Sosyal Güvenlik” programımız, hem kamu hem de özel sektör işletmelerinde çalışan personelin, sosyal güvenlikle ilgili tüm işlemlerini ilgili mevzuata uygun olarak belge veya bilgisayar ortamında yapabilme; personel özlük dosyalarını zamanında ve doğru bir şekilde hazırlayabilme, bireysel emeklilik, hayat ve hayat dışı sigortacılık gibi özel sigortacılık işlemlerini düzenleyebilme gibi mesleki becerilere sahip “Sosyal Güvenlik Meslek Elemanları” yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Programın eğitim süresi 2 yıldır. Bu iki yıl 4 yarıyıldan oluşmaktadır. Program öğrencileri 30 günlük staj çalışması yapmaktadır.

 

PROGRAMIN AMACI

Sosyal Güvenlik; insanın iradesi dışında, geliriyle birlikte, beden ve ruh bütünlüğüne de zarar verebilecek tehlikeler ve risklerden dolayı, sosyal güvenliğin asgari normları olan; iş kazası, meslek hastalığı, hastalık, analık, yaşlılık, malullük, ölüm, işsizlik ve ailevi yükler gibi geliri veya kazancı sürekli ya da geçici olarak kesilmiş kimselerin insan onuruna ve haysiyetine yakışır bir şekilde, başka insanlara muhtaç olmadan, asgari hayat standartlarında yaşamalarının ve kişisel özgürlüklerinin teminatı sayılan kamusal nitelikteki önlemlerdir. “Sosyal güvenlik insanlar için bir hak, devlet için bir görevdir.” Bu bilinç ve farkındalıkla öğrencilerimize eğitim vermeyi hedeflediğimiz programımız kapsamında, öğrencilerimizin dört yarıyılda alacakları dersler özveriyle belirlenmekte; öğrencilerimizin nitelikli ve donanımlı bir şekilde mezun olabilmeleri amaçlanmaktadır. Öğrencilerimizin eğitim süreçlerinde teorik bilgilerin yanı sıra çeşitli sosyal etkinliklerle bölüme ilişkin bilgi birikimlerinin artması amaçlanmakta; bu doğrultuda da öğrencilerimizin sosyal ilişkileri ve iletişimi güçlü, matematik işlemleri ve mantık hesaplama konularında başarılı, belleği güçlü, ayrıntılar üzerinde durabilen, güncel mevzuatı yakından izleyen, hukuki sorumluklarının farkında olan, temel düzeyde idarecilik bilgi ve becerisine sahip bireyler olmaları hedeflenmektedir.

 

 

KABUL KOŞULLARI

Öğrenciler Yükseköğretime Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce yapılan sınav ile kabul edilmektedir. Adaylar, Yükseköğretim kurumlarına, sınavdan aldıkları puan ve ortaöğretim başarı puanı ortalamalarının birleşimiyle oluşan TYT puanı ile girebilmektedirler.

 

İSTİHDAM OLANAKLARI

Sosyal Güvenlik Programı mezunları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın kurumlarında özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu ve İŞKUR’da memur olarak çalışabilirler. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) gibi kamu kurumlarında, ayrıca sosyal güvenlik alanında hizmet veren sendikalarda özel sektörde insan kaynakları bölümünde istihdam edebilmektedirler. Ayrıca Sosyal Güvenlik sektörünün küresel bir doğaya sahip olmaları, Türkiye, Avrupa ve başka yerlerde kariyer imkânları sunmaktadır. Mezunlarımız kişisel ilgi alanları ve tercihlerine göre İş Sağlığı ve Güvenliği, Pazarlama ve Yönetim gibi pek çok alanda da çalışabilirler. İş dünyasında kamu ve özel sektör işletmelerinde muhasebe ve halkla ilişkiler bölümlerinde meslek elemanı, uzman yardımcısı, araştırmacı, denetçi yardımcısı ve yönetici yardımcısı olarak çalışma imkânına sahiptirler. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ), büyük ölçekli şirketler ve çok uluslu firmaların sosyal güvenlik departmanında istihdam olanağı bulabilirler.

“Sosyal Güvenlik” ön lisans programını başarı ile bitiren öğrenciler, ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavında başarılı oldukları takdirde; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik, Sosyal Hizmetler, İşletme, İktisat ve Maliye lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler. Çalıştıkları kurum ve işletmelerde idari kadrolar da yöneticiliğe yükselebilirler.

 

MİSYON

Programımızın misyonu, insan yaşamının temel taşlarından olan ve günümüzde önemi gittikçe artan Sosyal Güvenlik alanına yönelik bilimsel ve teknolojik alt yapı ile donatılmış, evrensel düşünebilen, yenilikçi, katılımcı, ufku geniş, mesleki yeterliliğe ve özgüvene sahip nitelikli meslek elemanı yetiştirmektir.

VİZYON

Programımızın vizyonu, öğrencilerimiz mezun olduğunda; sosyal güvenlik hizmet ve işlemlerini uygulamalı düzeyde öğrenmiş, mesleki alanda yapılan işlemleri bilgisayar ortamında yapabilen, Sosyal Güvenlik Kurumu’nda memur seviyesindeki işlemleri bilen, kamu kurum ve kuruluşlarında ve özel işletmelerde sosyal güvenlik işlemleri yanında muhasebe ve vergi işlemlerine destek verebilen, alanı ile ilgili mevzuat değişikliklerini yakından takip eden sosyal ilişkileri ve iletişimi güçlü, ahlaki değerleri yüksek olan birer sosyal güvenlik meslek elemanı olmaları hedeflenmektedir.

 

 

 

 Öğrencilerimizin Anlatımıyla Sosyal Güvenlik Programı

 

 

Sosyal Güvenlik Programı Tanıtımı

https://www.youtube.com/watch?v=PADqn0GiOo0

Sosyal Güvenlik Programının Amacı ve İçeriği

https://www.youtube.com/watch?v=TgNOWDN_zsQ

Sosyal Güvenlik Programının İstihdam Alanları

https://www.youtube.com/watch?v=d65gqg3TEZo

 

 

PROGRAMLA İLGİLİ FAYDALI LİNKLER

Programımızın Yükseköğretim Genel Göstergeleri için:

https://yokatlas.yok.gov.tr/onlisans.php?y=108570499

Program Kapsamında Takip Edilmesi Gereken Sayfalar:

https://www.ailevecalisma.gov.tr/

 

 

 

 

 

 

22 Eylül 2023