Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Bölüm Hakkında
Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü

 Makine ve Metal Teknolojileri, imalat ve üretim sanayisinde özel bir konumda bulunmaktadır. Gelişmiş ve Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde imalat sanayisinin üretim ve katma değer payının giderek artması, bu ülkelere kayda değer bir sermaye birikimi ve yüksek gelir sağlamaktadır.

 Üretimdeki öneminin ve yerinin farkında olan Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü içerisinde; Makine programı en temel konumda bulunmaktadır. Programın öğrenim süresi (4 dönem) 2 yıldır. Öğrenciler, aldıkları mesleki eğitim sonunda; torna, freze, taşlama gibi konvansiyonel takım tezgâhlarını ve gelişmiş bilgisayar kontrollü CNC tezgâhlarını kullanarak makine parçalarının yapımı için gerekli beceriyi ve teknolojik bilgiyi kazanmaktadırlar.

Programın amacı piyasada ihtiyaç olan teknik ara elamanı yetiştirmektir. Özellikle Kadirli ve çevresinin imalat sanayi açısından zengin bir alt yapıya sahip olması ve organize sanayi bölgeleri ile yoğun bir temas içerisinde olması hali hazırda bu teknik ara elemanların ihtiyacını göz önüne sermektedir.




Çalışma Alanları

Bir Makine Teknikeri her türlü talaşlı/talaşsız üretim ve teknik hizmet faaliyetinin yürütüldüğü her kamu/özel sektörde istihdam edilebilir. İmalat sektörünün yükselen bir müteharrik güç olması ve CNC tezgâhlarının modern imalatta önemli bir yer işgal etmesi sebebiyle Makine Teknikeri bu alanda aranan ve en çok istihdam edilen eleman olmuştur. İş takip, kalite kontrol, programlama, üretim planlama, ısıl işlemci, kontrol ve otomasyon ve teknik servis ve tanıtım alanlarında görev alabilirler. Ayrıca yeterli bilgi ve beceri birikimi sağlayan ve kendine güvenenler kendi işlerini kurabilirler.




Dikey Geçiş Sınavı İle Lisans Tamamlama


Endüstri Mühendisliği
Enerji Sistemleri Mühendisliği
Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği
Enerji Yönetimi
Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği
İmalat Mühendisliği
Makine Mühendisliği
Malzeme Bilimi ve Mühendisliği


22 Eylül 2023