Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Bölüm Hakkında
Tarihçe

Fakültemiz Uluslararası  Ticaret ve Lojistik Bölümü  Lisans Programı, 2015 yılında açılmıştır. Program,  Uluslararası Ticaret ve Lojistik Anabilim dallarını kapsayan derslere ek olarak işletme, iktisat, pazarlama, finans gibi konularla ilgili derslerden oluşmaktadır. İlk defa programa 2015 - 2016 akademik yılında, birinci ve ikinci öğretim olmak üzere öğrenci almaya başlamış ve birinci öğretimde almaya devam etmektedir.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü

Uluslararası Ticaret ile Lojistik, farklı alanlar olarak algılansa da nedensellik bağı ile birbirine bağlıdır. Dolayısıyla iyi bir lojistikçinin uluslararası ticari konulara hâkim olması gerekirken; iyi bir dış ticaretçinin de lojistik hizmetler konusunda bilgi ve beceri sahibi olması gerekir. Bu bilgiler ışığında söz konusu bölümde uluslararası ticaret ve lojistik eksenli interdisipliner bir eğitime yer verilmesi, özellikle mezuniyet sonrası öğrencilerimize önemli avantajlar sağlayacaktır. Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümünün amacı; uluslararası ticari belgeleri tanıyan, ticari işlem sürecinde teslim ve ödeme şekillerini uygulayabilen, tedarik, üretim ve satış süreçlerinde yöneticilik yapacak, gümrük mevzuatını bilen ve bunu pratikte uygulayabilen, çalıştıkları firmalarda fayda maliyet analizini gerçekleştirerek süreçleri verimli bir şekilde yönetecek uzmanlar yetiştirmektir.

Çalışma Alanları

Hızla küreselleşen ve tüm işletmelerin uluslararası bir ayağının bulunduğu günümüzde, Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü mezunlarının iş alanları oldukça geniştir. Öncelikle, mezunlarımız tüm şirketlerin dış ticaret, lojistik, finansal yönetim, yönetim organizasyon, insan kaynakları yönetimi, üretim yönetimi ve uluslararası pazarlama birimlerinde çalışabilirler. Ayrıca uluslararası ticaret bölümü mezunları: Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlıkları’nda, havacılık ve denizcilik sektörlerinde ve ithalat-ihracat, lojistik ve taşımacılık alanında faaliyet gösteren firmaların tüm kademelerinde, gümrüklerde, bankaların kambiyo bölümünde kendilerine uygun pozisyonlar bulabilirler. Bununla beraber Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü mezunu öğrenciler, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi mezunu oldukları için ekonomi, işletme, uluslararası ticaret, finans, bankacılık ve lojistik alanlarında öğretim yapan diğer fakülte ve yüksekokullarla eşdeğer sayılıp, bu okullardan mezun olanların elde edebilecekleri tüm yasal haklara sahip olma olanakları da mevcuttur.

Bölümümüzün Program Eğitim Hedefleri

Bu programın amacı, ülkemizin ve bulunduğu bölgenin uluslararası ticaret ve lojistik gereksinimlerine cevap verebilecek, yeterli bilgi birikimine sahip, iyi derecede yabancı dil bilen, donanımlı ve sektördeki insan kaynakları gereksinimini karşılayabilecek nitelikli uzman elemanlar yetiştirmektir.

Program Çıktıları
1.  Uluslararası Ticaret ve Lojistik biliminin temel kavramlarını kavrayabilme.
2. Uluslararası ticaret ve lojistik faaliyetleri ile ilgili gelişmeleri ve politikaları izlemek.
3. Uluslararası ticaret ve gümrük mevzuatı hakkında tam bilgiye sahip olmak.
4. Uluslararası Ticaret ve Lojistik alanındaki karmaşık problemlere çok yönlü bakış açısı getirmek.
5. Uluslararası alanda çalışabilecek nitelikte bilgi, beceri ve yeteneğe sahip olma becerisi.
6. Uluslararası ticaret ve finansman yöntemleri ile ilgili karşılaşılan problemlere çözüm önerisi getirebilme becerisi.
7. Uluslararası pazar fırsatlarını gözlemleyip, değerlendirme ve bu süreçte sosyal adalet, kalite, çevre ve işçi güvenliğine uygun davranabilme becerisi.
8. Karar almada nicel ve nitel yöntemleri kullanabilme becerisi.
9. Bilgi teknolojilerini etkin bir şekilde kullanabilme becerisi.
10. En az bir yabancı dili etkin bir şekilde kullanarak uluslararası pazarlarda iletişim, etkileşim ve yeni iş ortaklıkları kurabilme becerisi.
11. Uluslararası alanda çalışabilecek ekip üyelerinin niteliklerini belirleyebilme becerisi.
12. Uluslararası pazarlarda kullanabileceği bilgileri eleştirel bir gözle sürekli gözden geçirme ve güncelleyebilme becerisi.
22 Eylül 2023
İletişim
Karacaoğlan Yerleşkesi F Blok Kat 4 80000 OSMANİYE
03288271000
03288251866
utl@osmaniye.edu.tr