Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Deneme Veri Tabanları

Wikilalala Veri Tabanı 30.12.2021 tarihine kadar üniversitemiz deneme erişimine açılmıştır.

Erişim Linki: https://www.wikilala.com

Üyelik Linki:  https://www.wikilala.com/Register

Kısa Tanıtım Videosu: https://bit.ly/3e5EHur

Gelişmeden haberdar olmak için: https://www.twitter.com/wikilalacom

Wikilala matbaanın icadından sonra basılmış Osmanlıca metinler (gazete, dergi, kitap ve belge) içerisinde "arama" yapılmasına olanak sağlayan bir dijital kütüphanedir. Meraklıların veya akademik çalışmalar yapan araştırmacıların halihazırda Osmanlıca metinlerde Latin harfleriyle arama yapabilmelerine imkân tanıyan bir kütüphane bulunmamaktadır. Dijital baskı çağına gelinceye dek araştırmacılar Osmanlıca metinler içerisinde aradıklarını bulabilmek için sayfalarca konu başlığını taramak, hatta satır satır metin okumak zorundaydılar. Oysa Wikilala sayesinde tek bir hamle ile aradıkları tüm başlık ve içeriklere saliseler içerisinde ulaşabilirler.

Lives of Literature  veri tabanı 29.02.2020 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Erişim Lİnki: https://bit.ly/2QUvhpD

Lives of Literature, temel edebi akımlarla ilişkili yazarların ve metinlerin derinlemesine incelendiği akademik 69dergilerden oluşan JSTOR’un yepyeni bir koleksiyonudur. İçeriğindeki önemli konu başlıkları şunlardır:
 

  • Orta Çağ Yazarları & Metinleri
  • Yenilikçi Yazarlar
  • Victoria, Edward Dönemi Yazarları & Gotik Yazarlar
  • Edebiyat Kuramcıları

ProQuest ABI/INFORM Collection Veri Tabanı 08.12.2019 tarihine kadar üniversitemiz deneme erşimine açılmıştır.

Erişim Linki: Chttps://search.proquest.com/abicomplete/index?accountid=86249

ABI/INFORM Collection (ABI/INFORM® Global, ABI/INFORM Dateline, ABI/INFORM Trade & Industry): 50 yıldan beri pazarda Altın Standart olarak yer alan ABI/INFORM İşletme, Ekonomi, Muhasebe, Hukuk, Vergileme ve Yönetim konularında 40 milyonun üzerinde belge içermektedir. Bu belgelerin %90’ı makale olarak bulunmaktadır. Geri kalan %10 ise özetler ve diğer kaynaklara yönlendirme yapan linklerdir. Koleksiyon, The Economist ve Sloan Management Review, ülke ve endüstri odaklı raporlar ve Wall Street Journal gibi önemli haber kaynaklarından oluşan binlerce tam metin dergiyi, tez çalışmasını, çalışma makalelerini, kilit işletme ve ekonomi dergilerini içermektedir. ABI/INFORM içerisinde 8.500 yayın bulunmakta bu yayınların 4.700 adedi tam metin olarak yer almaktadır. ABI/INFORM the Wall Street Journal, the Economist, the Financial Times ve Australian Financial Review yayınlarının tam metinlerinin ulaşılabileceği tek veri tabanıdır. Social Science Research Network(SSRN) tarafından sağlanan, önemli işletme araştırmalarına erişimi sağlayan 465.000’nin üzerinde working papers daha dergilerde yayınlanmadan önce ABI/INFORM üzerinden erişilebilmektedir.  

ProQuest Education Collection Veri Tabanı 08.12.2019 tarihine kadar üniversitemiz deneme erişimine açılmıştır.

Erişim Linki: https://search.proquest.com/education1/index?accountid=86249

 The Education Collection, eğitim araştırması için lider endeks olan ERIC'ye erişim sağlar. Birlikte yüzlerce önde gelen eğitim dergisinden tam metin dahil olmak üzere dergi makaleleri, kitaplar, kitap bölümleri, tezler, çalışma kağıtları ve daha fazlasına erişim sağlarlar. ERIC, eğitimle ilgili literatürde dünyanın en çok kullanılan endeksidir. 1966 yılında kurulan ERIC, U.S. Department of Education's Institute of Education Sciences tarafından desteklenmektedir. ERIC, 1 milyondan fazla dergi makalesi, araştırma raporu, müfredat ve öğretim rehberleri, konferans kağıtları ve kitaplar içeren dünyanın en büyük eğitim veritabanıdır. Eğitim Koleksiyonu zaten etkileyici olan bu veritabanına daha fazla değer katmaktadır. Koleksiyon, ProQuest’in Eğitim Veri Tabanı’ndan 1000’den fazla tam metin dergisini ve 18.000’i bitiren tezleri içeriyor ve teori ve eğitim pratiği üzerine araştırmaları destekliyor.

ProQuest Health Research Premium Collection Veri Tabanı 08.12.2019 tarihine kadar üniversitemiz deneme erişimine açılmıştır.

Erişim Linki: https://search.proquest.com/healthresearch/index?accountid=86249

Tıp alanında en güncel bilgilere erişmek bu alanda faaliyet gösteren araştırmacılar, öğrenciler ve tıp profesyonelleri için çok önemlidir. Health Research Premium Collection, tıp alanındaki önemli çeşitli kaynaklara erişimi sağlamaktadır. Kaynak türlerinin çeşitliliği, öğrencilerin ve araştırmacıların yeni konuları anlamalarını, ilgili literatüre erişmelerini kolaylaştırır. Health Research Premium Collection tıp dergileri, Bilimsel Dergiler, Diğer Kaynaklar, Kitaplar, Konferans Bildirileri ve Bildiriler, Rakamlar, Dergiler, Gazeteler, Diğer Kaynaklar, Raporlar, Tablolar, Ticaret Dergileri, Çalışma Kağıtları kanıta dayalı kaynaklar ve tam metin tezlerden oluşan geniş kapsamlı bir içeriğe erişimi sağlamaktadır. 4.500'den fazla tam metin sağlık ve tıp dergileri, eğitim videoları, gri literatür ve daha fazla kapsama sahiptir. Health Research Premium Collection farklı veritabanını kapsamaktadır. 

ProQuest Literature Online  Veri Tabanı 08.12.2019 tarihine kadar üniversitemiz deneme erişimine açılmıştır.

Erişim Linki: https://search.proquest.com/lion/index

8. yüzyıldan günümüze 500.000'den fazla ana esere sahip çevrimiçi olarak toplanan en geniş, en kapsamlı kitaplık kütüphanesidir. Tam metin dergilerinin, biyografilerinin ve referans hacimlerinin giderek büyüyen kütüphanesiyle, kullanıcılar konuları çok daha iyi şekilde kavrayarak ve daha fazla perspektif ve netlik kazanacaklardır. Edebiyat araştırması ve öğretiminin tüm yönleri için ödüllü, sürekli büyüyen bir kaynak olan Literature Online Premium, metinleri analiz etmek, değerlendirmek ve bakış açınıza odaklanmak için zamanınızı daha etkili bir şekilde kullanmanızı sağlar. Literatür Online Premium şunlardan oluşur: • Literature Online • Black Writing Collection • World Literature Collection Cambridge University Press, Johns Hopkins University Press ve Manchester University Press gibi saygın yayıncıların süreli yayınları ve düzinelerce uzman bilimsel toplum da dahil olmak üzere, sürekli büyüyen, ilgili ve güncel dergilerden oluşan kitaplıktan 450.000'in üzerinde tam metin dergi makalesine erişim sağlamaktadır.

ProQuest SciTech Premium Collection Veri Tabanı 08.12.2019 tarihine kadar üniversitemiz deneme erişimine açılmıştır.

Erişim Linki: https://search.proquest.com/scitechpremium/index?accountid=86249

ProQuest SciTech Premium Collection SciTech Premium Koleksiyonu, Natural Science Collection and the Technology Collection veritabanlarını içerir. Bilimsel dergiler, ticaret ve sanayi dergileri, dergiler, teknik raporlar, konferans bildirileri, devlet yayınları ve daha fazlasını içeren dünyanın dört bir yanından tam metin başlıklar sunar. Kapsamlı literatür taraması yapmak isteyen araştırmacılar için bu veri tabanı, bilimsel araştırma ve disipline kritik önem taşıyan teknik literatürün keşfedilmesi için uzmanlaşmış, editör kontrollü A&I kaynaklarını içerir. Bu koleksiyon, çok çeşitli teorik ve uygulamalı bilim ve mühendislik literatürüne kapsamlı tam metin erişimiyle hassas keşfi kolaylaştırır. Tam metin içeriği, ProQuest'i A&I sağlayıcılarından farklılaştırır. SciTech Premium Koleksiyonu, genel araştırmacılardan etki alanına özgü arama uzmanlarına kadar her tür kullanıcı için geniş bir yelpazedeki arama stratejilerini destekler. Raporlar, çalışma raporları, konferans raporları, ticari yayınlar ve tezler, değerlendirme sürecinden henüz geçmemiş olan yeni araştırmaları ortaya çıkarmak için oldukça kullanışlıdır. Gelişmiş literatür incelemeleri için gereken kapsam ve hassasiyet, basit, kullanıcı dostu bir arayüz ve tam metne erişim ile araştırmacılara faydalı bir arama deneyimi sunar. İÇERDİĞİ VERi TABANLARI: • Natural Science Collection • Science Database • Technology Collection

HukukTürk Veri tabanı 31.12.2019 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Erişim Linki: http://www.hukukturk.com/

Her gün güncellenen, birbirine hiperlinklerle bağlanmış T.C. Mevzuatı (Kanunlar, KHK’ler, Tüzükler, Yönetmelikler, B.K. Kararları, Genelgeler).Kanun maddeleri ve konuları ile ilişkilendirilmiş, tasnifli İçtihatlar (Yargıtay, Danıştay, Anayasa Mahkemesi, Uyuşmazlık, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararları).Resmi Gazete günlük olarak sisteme girilmekte ve değişiklikler aynı gün yerlerine işlenmektedir. Ayrıca Türk Hukuk Bibliyografyası, Dilekçe ve Sözleşme örnekleri, Hukuk Sözlüğü (metinlerle ilişkilendirilmiş) gibi faydalı servisler yer almaktadır.

Kullanım Kılavuzu: http://www.hukukturk.com/Data/Sites/1/media/ht_sunum.pdf

De Gruyter Veri tabanı 31.12.2019 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Erişim Lİnki: https://www.degruyter.com/

De Gruyter yayinevi olarak sosyal bilimler, beseri bilimler ve fen bilimlerinden pek cok disiplini kapsayan ve toplamda 450’den fazla yayin içermektedir. 

De Gruyter dergi koleksiyonu uluslararasi kurulus ve dernekler ile birlikte cikarilan onemli yayinlari icermektedir.  
 
International Union of Pure and Applied Chemistry
Mineralogical Society of America
Society for Biochemistry and Molecular Biology
Mineralogical Society of Great Britain and Ireland
American Energy Society, German Mathematical Society
European Federation of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine
European Optical Society, International
Federation of Library Associations and Institutions
Societas Linguistica Europaea

BMJ Journals veri tabanı 31.12.2019 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Erişim Lİnki: https://journals.bmj.com/content/journals

Kullanım Kılavuzu: https://www.bmj.com/company/bmj-resource-centre/user-guide/

BMJ’nin uzmanlık dergilerinden, dünyanın önde gelen tıbbi ve yardımcı sağlık araştırmalarını, incelemelerini, haberlerini ve multimedya içeriğini keşfedin. Kurumunuz klinik, kanıta dayalı ve halk sağlığı dergileri de dahil olmak üzere bir dizi uzmanlık alanında 40 ana başlığın tam erişime sahiptir.

BMJ Best Practice veri taban 31.12.2019 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Erişim Linki: https://bestpractice.bmj.com/info/

Kullanım Kılavuzu: https://www.bmj.com/company/wp-content/uploads/2018/03/Turkish-BP-User-Guide-Leaflet-DIGITAL.pdf

BMJ Best Practice, bağımsız çalışmalar tarafından 1 numaralı tanı karar destek aracı* ve dünya çapında en iyi klinik karar destek araçlarından** biri olarak seçilmiştir. BMJ Best Practice, klinik iş akışı etrafında benzersiz bir şekilde yapılandırılmıştır. Günlük olarak güncellenir ve tanı, prognoz, tedavi ve önleme konusunda adım adım rehberlik etmek için kanıta dayalı en son araştırmaları, kılavuzları ve uzman görüşlerini kullanır.

 

BMJ Best Practice:

  • Binlerce klinik konu, 6.500'den fazla klinik kılavuz ve 11.000 ayırıcı tanı
  • Hasta konsültasyonunu yansıtan düzenimizi kullanarak hızlı cevaplar bulun
  • Ödüllü ücretsiz BMJ Best Practice uygulaması ile çevrimdışı erişim
  • Benzersiz tedavi algoritması tabloları adım adım rehberlik sağlar
  • 250'den fazla tıbbi hesap makinesi reçete rehberliğini kontrol edin
  • Önemli Güncellemeler ile her konuda güncel kalın
  • Sürekli mesleki gelişiminizi sağlamak için CME / CPD takibi
  • Cochrane Clinical Answers - tam sonuç verileri (PICO) ve GRADE ifadelerini içeren sistematik inceleme katmanı
  • Öğretim üyelerine, öğrencilere ve uygulayıcılara EBM hakkında bilgi edinmelerine yardımcı olacak EBM Toolkit.
  • BMJ Hızlı Öneriler - araştırma kanıtlarını klinik uygulama önerilerine dönüştürmek için yenilikçi bir yaklaşım
  • 350+ Hasta broşürleri
  • 4,000+ görüntü: algoritma tabloları; illüstrasyonlar; anonim hasta fotoğrafları; biyopsi, X-Işını, BT, MRI, EKG, vs. gibi tanısal test sonuçlarının anonim görüntüleri. Görüntüler, bakım noktasında kullanılmak üzere ve akademik amaçlarla dışa aktarılabilir.

 

22 Eylül 2023
İletişim
Karacaoğlan Yerleşkesi Fakıuşağı/OSMANİYE
03288271070
03288271071
kutuphane@osmaniye.edu.tr