indirmek için tıklayınız
ORGANİK TARIM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ
DERSLER-AKTS KREDİLERİ
ORGANİK TARIM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ
1. SINIF I. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
SIRA NO
DERS KODU
DERS ADI
Z/S
T
U
L
TS
K
AKTS
1.
OTİ101
ORGANİK TARIM (ORGANIC FARMING)
Z
2
1
0
3
2.
OTİ103
TOPRAK BİLGİSİ (SOIL SCİENCE)
3.
OTİ105
İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ I (INTRODUCTION TO BUSINESS SCIENCE I)
4.
OTİ109
MATEMATİK (CALCULUS I)
5.
OTİ 111
GENEL KİMYA (GENERAL CHEMISTRY)
6.
TBT101
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I (BASIC INFORMATION TECHNOLOGIES I)
4
7.
YDL101
İNGİLİZCE I (ENGLISH I)
2.5
5
8.
ATA101
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I (PRINCIPLES OF ATATURK AND HISTORY OF REVOLUTIONS I)
9
TDL101
TÜRK DİLİ I (TURKISH LANGUAGE I)
10
DOY101
DİJİTAL OKURYAZARLIK I (DIGITAL LITERACY)
Toplam
22
26
24,5
30
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.
1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
OTİ102
BİYOLOJİ (BIOLOGY)
OTİ104
İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ II
(INTRODUCTION TO BUSINESS SCIENCE II)
OTİ106
GİRİŞİMCİLİK I (ENTREPRENEURSHIP I)
OTİ108
EKOLOJİ (ECOLOGY)
OTİ110
GENEL EKONOMİ (GENERAL ECONOMY)
OTİ112
ORGANİK TARIMDA HAYVANCILIK (LIVESTOCK IN ORGANIC AGRICULTURE)
7
YDL102
İNGİLİZCE II (ENGLISH II)
8
ATA102
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II (PRINCIPLES OF ATATURK AND HISTORY OF REVOLUTIONS II)
TDL102
TÜRK DİLİ II (TURKISH LANGUAGE II)
20
24
20.5
2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
OTİ201
TARIM EKONOMİSİ VE İŞLETMECİLİĞİ (AGRICULTURAL ECONOMY AND MANAGEMENT)
OTİ203
TARIM VE ÇEVRE (AGRICULTURE AND ENVIRONMENT)
OTİ205
GENEL BAHÇE BİTKİLERİ (HORTICULTURE)
OTİ207
BİTKİ BESLEME (PLANT NUTRITION)
OTİ209
İSTATİSTİK I (STATISTICS)
S
12
14
13
25
29
27
2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
OTİ211
YÖNETİM ORGANİZASYON (MANAGEMENT ORGANIZATION)
OTİ213
İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ (OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY)
OTİ215
TARIMSAL MEKANİZASYON (AGRICULTURAL MECHANIZATION)
OTİ217
GİRİŞİMCİLİK II (ENTREPRENEURSHIP II)
OTİ219
AKADEMİK TÜRKÇE (ACADEMIC TURKISH)
2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
OTİ202
ORGANİK SEBZECİLİK (ORGANIC VEGETABLES)
OTİ204
GENEL MUHASEBE (GENERAL ACCOUNTING)
OTİ206
SÜRDÜRÜLEBİLİR TOPRAK YÖNETİMİ (SUSTAINABLE SOIL MANAGEMENT)
OTİ222
YEMLER VE YEM TEKNOLOJİSİ (FEED AND FEED TECHNOLOGYı
OTİ224
TARIM İŞLETMELERİNDE PERFORMANS ANALİZİ (PERFORMANCE ANALYSIS IN AGRICULTURAL ENTERPRISES)
28
2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
OTİ212
STRATEJİK YÖNETİM (STRATEGİC MANAGEMENT)
OTİ214
İŞ HUKUKU( BUSİNESS LAW)
OTİ216
ORGANİK TARIMDA TOHUMCULUK (SEEDS İN ORGANİC AGRİCULTURE)
OTİ218
ÖLÇME (MEASURİNG)
OTİ220
TÜRK TARIM MEVZUATI (TURKİSH AGRİCULTURAL LEGİSLATİON)
3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
OTİ301
TARIM İŞLETMELERİNDE ÜRETİM YÖNETİMİ (PRODUCTİON MANAGEMENT IN AGRICULTURAL ENTERPRISES)
OTİ303
TARIMSAL KOOPERATİFÇİLİK (AGRICULTURAL COOPERATIVES)
OTİ305
TARIM ÜRÜNLERİ PAZARLAMASI (AGRICULTURAL PRODUCTS MARKETING)
OTİ307
GENEL MİKROBİYOLOJİ (MICROBIOLOGY)
OTİ309
TARIMSAL MUHASEBE (AGRICULTURAL ACCOUNTING)
3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
OTİ311
TARIM TARİHİ VE DEONTOLOJİSİ (AGRICULTURAL HISTORY AND DEONTOLOGY)
OTİ313
GENEL TARLA BİTKİLERİ (GENERAL FIELD CROPS)
OTİ315
MANTARCILIK (MUSHROOMS)
OTİ317
TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER (MEDICINAL ANDAROMATIC PLANTS)
3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
OTİ302
PAZARLAMA ARAŞTIRMASI (MARKETING RESEARCH)
OTİ304
TARIMSAL KREDİ VE FİNANSMAN (AGRİCULTURAL CREDIT AND FINANCING)
OTİ306
ORGANİK TARIMDA MEYVECİLİK (FRUİT GROWING IN ORGANİC AGRICULTURE)
OTİ308
ORGANİK TARIMDA HASTALIKLAR (DISEASES IN ORGANIC AGRICULTURE)
OTİ310
İYİ TARIM UYGULAMALARI (GOOD AGRICULTURAL PRACTICES)
3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
OTİ312
SULAMA TEKNİKLERİ (IRRIGATIONTECHNIQUES)
OTİ314
İNSAN KAYNAKLARI (HUMAN RESOURCES)
OTİ316
ORGANİK TARIM ÜRÜNLERİNDE İŞLEME TEKNOLOJİSİ (PROCESSİNG TECHNOLOGY İN ORGANİC AGRİCULTURE PRODUCTS )
OTİ320
GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI (VOLUNTEERING STUDIES)
OTİ322
HAYVAN BESLEMEDE RASYON HAZIRLAMA TEKNİKLERİ (RATION PREPARATION TECHNIQUES IN ANIMAL FEEDING)
4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
OTİ401
ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ (RESEARCH METHODS AND TECHNIQUES)
OTİ403
SERACILIK (GREENHOUSE CULTIVATION)
OTİ405
TARIM POLİTİKASI (AGRICULTURAL POLICY)
OTİ419
ORGANİK HAYVAN BESLEME (ORGANICANIMAL FEEDING)
OTİ409
MEZUNİYET TEZİ 1 (GRADUATION THESIS 1)
21
6
4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
OTİ411
ZOOTEKNİ (ANIMAL SCIENCE)
OTİ413
İŞ ETİĞİ VE SOSYAL SORUMLULUK (BUSINESS ETHICS AND SOCIAL RESPONSIBILITY)
OTİ415
BUDAMA TEKNİKLERİ (PRUNING TECHNIQUES)
OTİ417
TARIM İŞLETMELERİNDE BİLGİSAYAR UYGULAMALARI (COMPUTER APPLICATIONS INAGRICULTURAL ENTERPRISES )
4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
OTİ402
İLETİŞİM VE YAYIM (COMMUNICATION AND PUBLISHING)
OTİ404
ORGANİK TARIMDA GÜBRELER VE GÜBRELEME (FERTILIZERS AND FERTILIZATION IN ORGANIC AGRICULTURE)
OTİ406
ARICILIK VE TOZLAŞMA (BEEKEEPING AND POLLINATION)
OTİ408
ULUSLARARASI PAZARLAMA (INTERNATIONAL MARKETING)
OTİ410
MEZUNIYET TEZI 2 (GRADUATION THESIS 2)
11
4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
OTİ412
KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLARI (QUALITY ASSURANCEAND STANDARDS)
OTİ414
ZEYTİN YETİŞTİRİCİLİĞİ (OLIVE CULTIVATION)
OTİ416
BİTKİ FİZYOLOJİSİ (PLANT PHYSIOLOGY)
OTİ418
ORGANİK TARIMDA MÜCADELE YÖNTEMLERİ (CONTROL METHODS IN ORGANIC AGRICULTURE)