Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Gıda Teknolojisi Bölümü Dersleri

GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ

1. SINIF I. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

TDL101

Türk Dili I (Turkish Language I)

Z

2

0

0

2

2

2

2.

ATA101

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (Ataturk's Principles and Revolution History I)

Z

2

0

0

2

2

2

3.

YDL101

Yabancı Dil I (Foreign Language I)

Z

2

1

0

3

2,5

5

4.

GTB101

Matematik 1 (Calculus 1)

Z

3

0

0

3

3

4

5.

TBT101

Temel Bilgi Teknolojileri 1 (Basic Information Technologies 1)

Z

2

2

0

4

3

5

6.

GTB103

Genel Kimya (General Chemistry)

Z

3

0

0

3

3

3

7.

GTB105

Gıda İşleme İlkeleri (Food Processing Principles)

Z

3

0

0

3

3

3

8.

GTB107

Beslenme İlkeleri (Nutrition Principles)

Z

3

0

0

3

3

3

9

DOY101

Dijital Okuryazarlık (Digital Literacy)

Z

2

0

0

2

2

3

Toplam

 

22

3

0

25

23,5

30

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ

1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

TDL102

Türk Dili II (Turkish Language II)

Z

2

0

0

2

2

2

2.

ATA102

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 (Ataturk's Principles and Revolution History II)

Z

2

0

0

2

2

2

3.

YDL102

Yabancı Dil II (Foreign Language II)

Z

2

1

0

3

2,5

5

4.

TBT102

Temel Bilgi Teknolojileri 2 (Basic Information Technologies 2)

Z

2

2

0

4

3

4

5.

GTB102

Matematik 2 (Calculus 2)

Z

3

0

0

3

3

4

6.

GTB104

Gıda Kimyası (Food Chemistry)

Z

3

0

0

3

3

5

7

GTB106

Biyoteknoloji (Biotechnology)

Z

3

0

0

3

3

4

8

GTB108

Gıda Teknolojisine Giriş (Introduction to Food Technology)

Z

3

0

0

3

3

4

Toplam

20

3

0

23

21,5

30

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

 

2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GTB201

Organik Kimya (Organic chemistry)

Z

2

0

0

2

2

3

2.

GTB203

Laboratuvar Teknikleri 1 (Laboratory Techniques 1)

Z

2

2

0

4

3

5

3.

GTB205

Mesleki İngilizce 1 (Professional English 1)

Z

3

0

0

3

3

4

4.

GBT207

Gıda Biyolojisi (Food Biology)

Z

3

0

0

3

3

4

5.

GTB209

Genel Mikrobiyoloji 1 (General Microbiology 1)

Z

2

2

0

4

3

5

6.

GTBSEC3YY

Gıda Teknolojisi 3. Yy Seçmeli Dersler

S

 

 

 

 

 

9

Toplam

12

4

0

16

14

30

 

2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GTB221

Duyusal Analiz (Sensory Analysis)

S

2

0

0

2

2

3

2.

GTB215

Gönüllülük Çalışmaları (Volunteering Studies)

S

1

2

0

3

2

4

3.

GTB213

Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetimi (Food Safety and Quality Management)

S

2

0

0

2

2

2

4.

GTB223

Geleneksel Gıdalar (Traditional Foods)

S

2

0

0

2

2

3

5.

GTB217

Gıda Pazarlama Teknikleri (Food Marketing Techniques)

S

2

0

0

2

2

3

6.

GTB219

Meslek Etiği (Professional Ethics)

S

2

0

0

2

2

3

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

 

2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GTB202

Analitik Kimya (Analytical chemistry)

Z

2

0

0

2

2

3

2.

GTB204

Laboratuvar Teknikleri 2 (Laboratory Techniques 2)

Z

2

2

0

4

3

5

3.

GTB206

Mesleki İngilizce 2 (Professional English 2)

Z

3

0

0

3

3

4

4.

GTB224

Gıda Biyokimyası (Food Biochemistry)

Z

2

0

0

2

2

3

5.

GTB210

Genel Mikrobiyoloji 2 (General Microbiology 2)

Z

2

2

0

4

3

5

6.

GTB212

Hazır Yemek Üretim Teknolojisi (Ready Meal Production Technology)

Z

2

0

0

2

2

3

7.

GTBSEC4YY

Gıda Teknolojisi 4.Yy Seçmeli Dersler

S

 

 

 

 

 

7

Toplam

13

4

0

17

15

30

 

2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GTB228

Gıda Muhafaza Teknikleri (Food Preservation Techniques)

S

2

0

0

2

2

3

2.

GTB216

İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı (Occupational Safety and Occupational Health)

S

2

0

0

2

2

2

3.

GTB218

İletişim Teknikleri (Communication Techniques)

S

2

0

0

2

2

2

4.

GTB220

Kalite Yönetim Sistemleri (Quality Management Systems)

S

3

0

0

3

3

3

5.

GTB226

Tıbbi ve Fonksiyonel Gıdalar (Medicinal and Functional Foods)

S

2

0

0

2

2

2

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

 

3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GTB301

Tahıl İşleme Teknolojisi (Cereal Processing Technology)

Z

3

2

0

5

4

5

2.

GTB303

Meyve ve Sebze İşleme Teknikleri (Fruit and Vegetable Processing Techniques)

Z

3

2

0

5

4

5

3.

GTB305

Ekonomi (Economy)

Z

3

0

0

3

3

4

4.

GTB307

Gıda Analizleri 1 (Food Analysis 1)

Z

2

2

0

4

3

5

5.

GTB309

Gıda Mikrobiyolojisi 1(Food Microbiology1)

Z

2

2

0

4

3

5

6.

GTBSEC5YY

Gıda Teknolojisi 5.Yy Seçmeli Dersler

S

 

 

 

 

 

6

Toplam

13

8

0

21

17

30

 

3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GTB311

Enzim Teknolojisi (Enzyme Technology)

S

2

0

0

2

2

3

2.

GTB313

Gıda İşletmelerinde Kurulum ve Organizasyon (Establishment and Organization in Food Management)

S

2

0

0

2

2

3

3.

GTB315

Gıdalarda Kullanılan Doğal ve Yapay Renk Maddeleri (Natural and Artificial Colors Used in Foods)

S

2

0

0

2

2

3

4.

GTB319

Gıda Teknolojisi ve Çevre İlişkisi (Food Technology and Environment Relationship)

S

2

0

0

2

2

3

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

 

3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GTB302

Özel Gıdalar (Special Foods)

Z

3

0

0

3

3

5

2.

GTB304

Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuat (Food Quality Control and Legislation)

Z

3

0

0

3

3

4

3.

GTB306

Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji (Food Additives and Toxicology)

Z

3

0

0

3

3

5

4.

GTB308

Gıda Mikrobiyolojisi 2 (Food Microbiology 2)

Z

2

2

0

4

3

5

5.

GTB310

Bilimsel Araştırma Yöntemleri (Scientific Research Methods)

Z

2

0

0

2

2

4

6.

GTBSEC6YY

Gıda Teknolojisi 6.Yy Seçmeli Dersler

S

 

 

 

 

 

7

Toplam

13

2

0

15

14

30

 

3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GTB320

Organik Gıda ve Tarım (Organic Food and Agriculture)

S

2

0

0

2

2

3

2.

GTB314

İşletme Hijyeni ve Sanitasyon (Operational Hygiene and Sanitation)

S

3

0

0

3

3

4

3.

GTB316

Endüstriyel Mikrobiyoloji (Industrial Microbiology)

S

3

0

0

3

3

4

4.

GTB318

Endüstriyel Gıda Artık ve Atıkları (Industrial Food Residues and Waste)

S

2

0

0

2

2

3

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

 

4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GTB401

Gıda Analizleri 2 (Food Analysis 2)

Z

2

2

0

4

3

5

2.

GTB403

Et ve Ürünleri İşleme Teknolojisi (Meat and Products Processing Technology)

Z

3

2

0

5

4

5

3.

GTB405

Süt ve Ürünleri İşleme Teknolojisi (Milk and Products Processing Technology)

Z

3

2

0

5

4

5

4.

GTB407

Gıda Ambalajlama İlkeleri (Food Packaging Principles)

Z

2

0

0

2

2

3

5.

GTB409

Mezuniyet Tezi 1 (Graduation Thesis 1)

Z

0

2

0

2

1

5

 

GTBSEC7YY

Gıda Teknolojisi 7.Yy Seçmeli Dersler

S

 

 

 

 

 

7

Toplam

10

8

0

18

14

30

 

4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GTB411

Su Ürünleri İşleme Teknolojisi (Aquaculture Processing Technology)

S

3

0

0

3

3

4

2.

GTB413

Kanatlı Etleri Teknolojisi (Poultry Meats Technology)

S

2

0

0

2

2

3

3.

GTB417

Alkollü İçecekler Teknolojisi (Alcoholic Drinks Technology)

S

2

0

0

2

2

3

4.

GTB419

Dondurulmuş Ürünler (Frozen products)

S

3

0

0

3

3

4

5.

GTB421

Girişimcilik (Entrepreneurship)

S

2

0

0

2

2

3

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

 

4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GTB402

Enstrümantal Gıda Analizleri (Instrumental Food Analysis)

Z

3

0

0

3

3

5

2.

GTB404

Yağ İşleme Teknolojisi (Oil Processing Technology)

Z

3

0

0

3

3

5

3.

GTB406

Fermentasyon Teknolojisi (Fermentation Technology)

Z

2

2

0

4

3

5

4.

GTB408

İstatistik (Statistics)

Z

3

0

0

3

3

3

5.

GTB410

Mezuniyet Tezi 2 (Graduation Thesis 2)

Z

0

2

0

2

1

5

6.

GTBSEC8YY

Gıda Teknolojisi 8.Yy Seçmeli Dersler

S

 

 

 

 

 

7

Toplam

11

4

0

15

13

30

 

4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GTB412

Şeker ve Şekerli Ürünler Teknolojisi (Sugar and Sugary Products Technology)

S

2

0

0

2

2

3

2.

GTB426

Finansal Okuryazarlık (Financial Literacy)

S

2

0

0

2

2

3

3.

GTB416

Meyve Suyu ve Gazlı İçecek Teknolojisi (Fruit Juice and Carbonated Drink Technology)

S

2

0

0

2

2

4

4.

GTB422

Soğuk Tekniği (Cold Technique)

S

2

0

0

2

2

3

5.

GTB424

Malzeme Bilgisi (Material information)

S

3

0

0

3

3

4

6.

GTB420

İşaret Dili (Sign Language)

S

2

0

0

2

2

3

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

 

STAJ

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

STJ202

Yaz Stajı

Z

0

0

0

0

8

8

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

 

 

22 Eylül 2023
İletişim
Şehit Kansu Küçükateş Mh. 2006 Sokak No 12, Kadirli / OSMANİYE
03288880090
kadirliubf@osmaniye.edu.tr