GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ
1. SINIF I. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
SIRA NO
DERS KODU
DERS ADI
Z/S
T
U
L
TS
K
AKTS
1.
TDL101
Türk Dili I (Turkish Language I)
Z
2
0
2.
ATA101
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I (Ataturk's Principles and Revolution History I)
3.
YDL101
Yabancı Dil I (Foreign Language I)
1
3
2,5
5
4.
GTB101
Matematik 1 (Calculus 1)
4
5.
TBT101
Temel Bilgi Teknolojileri 1 (Basic Information Technologies 1)
6.
GTB103
Genel Kimya (General Chemistry)
7.
GTB105
Gıda İşleme İlkeleri (Food Processing Principles)
8.
GTB107
Beslenme İlkeleri (Nutrition Principles)
9
DOY101
Dijital Okuryazarlık (Digital Literacy)
Toplam
22
25
23,5
30
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.
1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
TDL102
Türk Dili II (Turkish Language II)
ATA102
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 (Ataturk's Principles and Revolution History II)
YDL102
Yabancı Dil II (Foreign Language II)
TBT102
Temel Bilgi Teknolojileri 2 (Basic Information Technologies 2)
GTB102
Matematik 2 (Calculus 2)
GTB104
Gıda Kimyası (Food Chemistry)
7
GTB106
Biyoteknoloji (Biotechnology)
8
GTB108
Gıda Teknolojisine Giriş (Introduction to Food Technology)
20
23
21,5
2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
GTB201
Organik Kimya (Organic chemistry)
GTB203
Laboratuvar Teknikleri 1 (Laboratory Techniques 1)
GTB205
Mesleki İngilizce 1 (Professional English 1)
GBT207
Gıda Biyolojisi (Food Biology)
GTB209
Genel Mikrobiyoloji 1 (General Microbiology 1)
GTBSEC3YY
Gıda Teknolojisi 3. Yy Seçmeli Dersler
S
12
16
14
2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
GTB221
Duyusal Analiz (Sensory Analysis)
GTB215
Gönüllülük Çalışmaları (Volunteering Studies)
GTB213
Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetimi (Food Safety and Quality Management)
GTB223
Geleneksel Gıdalar (Traditional Foods)
GTB217
Gıda Pazarlama Teknikleri (Food Marketing Techniques)
GTB219
Meslek Etiği (Professional Ethics)
2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
GTB202
Analitik Kimya (Analytical chemistry)
GTB204
Laboratuvar Teknikleri 2 (Laboratory Techniques 2)
GTB206
Mesleki İngilizce 2 (Professional English 2)
GTB224
Gıda Biyokimyası (Food Biochemistry)
GTB210
Genel Mikrobiyoloji 2 (General Microbiology 2)
GTB212
Hazır Yemek Üretim Teknolojisi (Ready Meal Production Technology)
GTBSEC4YY
Gıda Teknolojisi 4.Yy Seçmeli Dersler
13
17
15
2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
GTB228
Gıda Muhafaza Teknikleri (Food Preservation Techniques)
GTB216
İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı (Occupational Safety and Occupational Health)
GTB218
İletişim Teknikleri (Communication Techniques)
GTB220
Kalite Yönetim Sistemleri (Quality Management Systems)
GTB226
Tıbbi ve Fonksiyonel Gıdalar (Medicinal and Functional Foods)
3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
GTB301
Tahıl İşleme Teknolojisi (Cereal Processing Technology)
GTB303
Meyve ve Sebze İşleme Teknikleri (Fruit and Vegetable Processing Techniques)
GTB305
Ekonomi (Economy)
GTB307
Gıda Analizleri 1 (Food Analysis 1)
GTB309
Gıda Mikrobiyolojisi 1(Food Microbiology1)
GTBSEC5YY
Gıda Teknolojisi 5.Yy Seçmeli Dersler
6
21
3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
GTB311
Enzim Teknolojisi (Enzyme Technology)
GTB313
Gıda İşletmelerinde Kurulum ve Organizasyon (Establishment and Organization in Food Management)
GTB315
Gıdalarda Kullanılan Doğal ve Yapay Renk Maddeleri (Natural and Artificial Colors Used in Foods)
GTB319
Gıda Teknolojisi ve Çevre İlişkisi (Food Technology and Environment Relationship)
3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
GTB302
Özel Gıdalar (Special Foods)
GTB304
Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuat (Food Quality Control and Legislation)
GTB306
Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji (Food Additives and Toxicology)
GTB308
Gıda Mikrobiyolojisi 2 (Food Microbiology 2)
GTB310
Bilimsel Araştırma Yöntemleri (Scientific Research Methods)
GTBSEC6YY
Gıda Teknolojisi 6.Yy Seçmeli Dersler
3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
GTB320
Organik Gıda ve Tarım (Organic Food and Agriculture)
GTB314
İşletme Hijyeni ve Sanitasyon (Operational Hygiene and Sanitation)
GTB316
Endüstriyel Mikrobiyoloji (Industrial Microbiology)
GTB318
Endüstriyel Gıda Artık ve Atıkları (Industrial Food Residues and Waste)
4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
GTB401
Gıda Analizleri 2 (Food Analysis 2)
GTB403
Et ve Ürünleri İşleme Teknolojisi (Meat and Products Processing Technology)
GTB405
Süt ve Ürünleri İşleme Teknolojisi (Milk and Products Processing Technology)
GTB407
Gıda Ambalajlama İlkeleri (Food Packaging Principles)
GTB409
Mezuniyet Tezi 1 (Graduation Thesis 1)
GTBSEC7YY
Gıda Teknolojisi 7.Yy Seçmeli Dersler
10
18
4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
GTB411
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi (Aquaculture Processing Technology)
GTB413
Kanatlı Etleri Teknolojisi (Poultry Meats Technology)
GTB417
Alkollü İçecekler Teknolojisi (Alcoholic Drinks Technology)
GTB419
Dondurulmuş Ürünler (Frozen products)
GTB421
Girişimcilik (Entrepreneurship)
4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
GTB402
Enstrümantal Gıda Analizleri (Instrumental Food Analysis)
GTB404
Yağ İşleme Teknolojisi (Oil Processing Technology)
GTB406
Fermentasyon Teknolojisi (Fermentation Technology)
GTB408
İstatistik (Statistics)
GTB410
Mezuniyet Tezi 2 (Graduation Thesis 2)
GTBSEC8YY
Gıda Teknolojisi 8.Yy Seçmeli Dersler
11
4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
GTB412
Şeker ve Şekerli Ürünler Teknolojisi (Sugar and Sugary Products Technology)
GTB426
Finansal Okuryazarlık (Financial Literacy)
GTB416
Meyve Suyu ve Gazlı İçecek Teknolojisi (Fruit Juice and Carbonated Drink Technology)
GTB422
Soğuk Tekniği (Cold Technique)
GTB424
Malzeme Bilgisi (Material information)
GTB420
İşaret Dili (Sign Language)
STAJ
STJ202
Yaz Stajı