Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Bölüm Hakkında

 

Tarihçe

Mühendislik Fakültesi bünyesinde İnşaat Mühendisliği Bölümü açılmasına ilişkin teklif Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na sunulmuş ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 08.07.2009 tarih ve 020350 sayılı yazısıyla Mühendislik Fakültesi bünyesinde İnşaat Mühendisliği Bölümü açılmıştır. 




İnşaat Mühendisliği Bölümü

Osmaniye ve çevresinin bölgesel anlamda artan şehirleşme çabaları, bölgemiz sanayisindeki hızlı yapılaşma ve geniş kapsamda çalışma olanaklarına sahip olması düşünülerek temel mühendislik bölümlerinden İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün de kuruluşunu gerçekleştirmiştir. Yapımla ilgili her türlü konu; bina, baraj, havaalanı, köprü, yol, liman vs. hizmet ve sanayi yapılarının planlanması, projelendirilmesi, yapımı ve denetimi konularıyla ilgili eğitim ve araştırma İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün çalışma alanlarına girmektedir. İnşaat Mühendisliği Bölümü ile kamu kurum ve kuruluşları ile özel ve tüzel kişilerin ihtiyaç duydukları her türlü yapı imalatını, tam, doğru, güncel, zamanında ve ekonomik olarak karşılayacak yeterlilikte mühendislerin ve bilim insanlarının yetiştirilmesi sağlanacaktır.


 




Bölümün Amacı

İnşaat mühendisliği programı, 

  • Her türlü BİNA YAPILARI
  • Karayolu, denizyolu, hava limanı gibi ULAŞIM YAPILARI
  • Barajlar, kanalalar, göletler gibi SU YAPILARI
  • Su temini ve kanalizasyon gibi ALT YAPILARI

    ile ilgili planlanma, projelendirilme, uygulanma ve denetim konularında EĞİTİM ve ARAŞTIRMA yapılmasına yöneliktir.


 

Bölümümüzün Program Eğitim Hedefleri
1.  Temel mühendislik bilgilerini vermek, analiz ve sentez yapabilme kabiliyetini geliştirmek
2.   İnşaat Mühendisliğinin gerektirdiği teknik altyapı araçlarını kullanma becerisi kazandırmak
3.  Sektördeki uygulamaya yönelik problemleri çözme becerisi kazandırmak
4.  Öğrencilerin iletişim yeteneklerini geliştirerek, öğrencileri takım çalışmasına teşvik etmek
5.   Sosyal ve mesleki hayatta etik davranışın önemini öğretmek
6.   Öğrencilere çevre bilinci ve sürdürülebilir kalkınma anlayışını kazandırmak





Program Çıktıları
1.  Matematik, fen bilimleri ve ilgili mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinin çözümünde kullanabilme becerisi.
2. Karmaşık mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi. 
3.

Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.

4. Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
5. Karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.
6. Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi.
7. Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk ve mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi.
8. Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği konusunda farkındalık; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
9. Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi.
10. Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.

Kariyer Olanakları

İnşaat Mühendisleri

  • Yapı denetim firmalarında yapı denetim görevlisi,
  • Özel şirketlerin yol, su, demir yolu, baraj, köprü, tünel, bina veya alt geçit şantiyelerinde kontrol mühendisi, şantiye şefi olarak,
  • Kursların yardımıyla yılda iki defa yapılan İSG sınavından 70 ve üzeri puan alarak C sınıf İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olarak sahalarda, fabrikalarda, büyük binalarda ve şantiyelerde İSG uzmanlı olarak çalışabilmektedir.
  • İnşaat mühendisleri aldıkları YDS ve KPSS puanı ile tüm devlet kurumlarında inşaat mühendisliği, müfettişlik, müfettiş yardımcılığı, uzman, uzman yardımcısı gibi kadrolara girebilir ve kamu görevlisi olarak,
  • Belediyelerde, belediye şirketlerinde ve bazı kamu kurumlarında sözleşmeli mühendis olarak,
  • Yapı malzemeleri ürene fabrikalarda, taş ve maden ocaklarında, beton santrallerinde ve çimento santrallerinde denetim mühendisi olarak çalışabilirler.
  • İnşaat mühendisliği mezunları kendi proje ofisini açabilir, kendi yapı denetim şirketini veya inşaat şirketini kurup özel piyasadan iş alabilirler.


Güncelleme 05.07.2022 21:43:59



22 Eylül 2023
İletişim
Karacaoğlan Yerleşkesi ED-Blok Kat2 Merkez/OSMANİYE
03288271000
03258271046
insaatmuh@osmaniye.edu.tr