Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Bölüm Tanıtım

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ NEDİR?

Elektrik Mühendisliği veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği; elektrik, elektronik ve elektromanyetizma üzerine çalışan ve bunları kullanarak çeşitli donanım ve sistemlerin tasarımı ve geliştirilmesi ile ilgilenen kapsamlı bir mühendislik disiplinidir. 

"Mühendislik, matematiksel ve doğal bilim dallarından, ders çalışma, deney yapma ve uygulama yolları ile kazanılmış bilgileri akıllıca kullanarak, doğanın kuvvetleri ve maddelerini insanoğlu yararına sunmak üzere ekonomik olan yöntemler geliştiren bir meslektir."

ABET Mühendislik Tanımı

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNDE ALINAN DERSLER

Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü amaçları ve hedefleri doğrultusunda; birinci, ikinci ve üçüncü sınıfa kadar Elektrik-Elektronik Mühendisliğine Giriş dersi, devre analizi, elektrik makineleri, kontrol teorisi, analog ve dijital elektronik gibi temel alan dersleri okutulmaktadır. Dördüncü sınıfa gelindiğinde öğrenci, teknik seçmeli dersler ile birlikte güç elektroniği, kontrol, haberleşme gibi uzmanlaşmak istediği alanlarda istediği alan derslerini alabilmektedir. Ayrıca ikinci ve üçüncü sınıf sonu yaz dönemleri öğrenciler STJ220 ve STJ320 dersleri kapsamında öğrencilerin saha çalışmalarını deneyimleyebilecekleri staj imkanı sağlanmaktadır. Bu dersler kapsamında öğrenciler çeşitli alanlarda sanayi ve teknoloji merkezlerine yönlendirilir. Staj dersinde öğrenciler, fabrika, şantiye, ofis gibi farklı çalışma alanlarını gözlemleme ve deneyimleme fırsatı bulur. Aynı zamanda bölümde verilen teorik derslerin saha uygulamasını tecrübe etme imkanına kavuşurlar. 

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLERİ ÇALIŞMA ALANLARI NELERDİR?

Elektrik-Elektronik mühendisleri araştırma geliştirme, tasarım, yazılım işletmeleri, işletme güvenliği, fabrika yönetimi, teknik satış, finans ve pazarlama, üretim gibi bir çok alanda sorumluluk alabilirler. Elektrik-Elektronik Mühendislerinin yer alabilecekleri alanlara örnekler:
Haberleşme ve Uydu Sistemleri
Savunma Sanayi
Kontrol ve kumanda sistemleri
Robotik
Enerji üretim, iletim ve dağıtım sistemleri
Otomotiv Sanayi
Medikal elektronik
Üretimde otomasyon
Görüntü işleme
Radar sistemleri


22 Eylül 2023
İletişim
Karacaoğlan Yerleşkesi Fakıuşağı Mah. Merkez/OSMANİYE
03288271000
03288250097
eemb@osmaniye.edu.tr