Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Bölüm Hakkında

DIŞ TİCARET

Vizyon: Küreselleşen dünyada bilim ışığında, vereceği eğitim-öğretim ve yapacağı bilimsel araştırmalar ile ülkemizin teknolojik, ekonomik ve sosyal alanda çağdaş uygarlık düzeyine çıkmasına katkıda bulunmaktır. 

Misyon: Dış ticaret ile ilgili konularda yeterli alt yapıya sahip, alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilen ve değerlendirebilen, sorunları tanımlayabilen, mesleki plan ve projeleri gerçekleştiren ve çözüm önerileri geliştirebilen, güncel bilgilere ve küresel bakış açısına sahip, kültürel birikimi olan mezunlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. 

Amacı: Ülkemiz ekonomisinde yaşanan hızlı değişim ve gelişim, kalkınma politikalarının ihracata yönelik kalkınma modeline kayması, ihracatın teşvik edilmesi ile ülkemiz genelinde de dış ticaret işlemlerinin hızla artması ve gelecekte daha da artacağının aşikâr olduğu göz önüne alındığında, dış ticaret bilen, ihracat ve ithalat konularında yetişmiş, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisi için kalifiye elemana ihtiyaç olduğu ve gelecekte bu ihtiyacın hem bölgemiz hem de ülkemiz açısından daha da çok hissedileceği bir gerçektir. Bu kapsamda dış ticaret bölümünün amacı; Türk ekonomisinin artan dış ekonomik ilişkilerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmektir. Bu program sayesinde öğrenciler dış ticaret ve yönetim bilgileriyle donatılırlar. Ekonomi, hukuk, muhasebe, işletme, yabancı dil gibi derslerin yanı sıra ağırlıklı olarak dış ticarete yönelik dersler alan öğrenciler staj yaparak iş deneyimi kazanmaktadırlar. 

İstihdam Olanakları: Mezunlar, dış ticaret ve finans sektöründe faaliyet gösteren bankalar, şirketlerin ithalat, ihracat ve finansman bölümleri, uluslar arası lojistik firmaları, aracı kurumlar, sigorta şirketleri vb. çok çeşitli kurumlarda yönetici ya da uzman olarak çalışabilmektedirler. Mezunlarımız ayrıca Ekonomi Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu vb. ilgili kamu kuruluşlarının kadrolarında istihdam edilebilmektedirler. Bununla birlikte, mezunlar Gümrük Müşavir yardımcısı olabilmektedirler. 

Dikey Geçiş İmkanı: Ön Lisans eğitimini tamamlayan adaylar Dikey Geçiş sınavından geçerli not almaları koşuluyla: Bankacılık, Bankacılık ve Finans, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ekonomi, Ekonomi ve Finans, İktisat, İşletme, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme Enformatiği, Lojistik Yönetimi, Sermaye Piyasası, Uluslararası Finans, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Uluslar arası Ticaret ve Lojistik bölümlerinde lisans eğitimine devam edebilir. 

22 Eylül 2023
İletişim
İslam Mahallesi Şehit Polis Memuru Mehmet Önder Saçmalıoğlu Caddesi No:40 Bahçe/Osmaniye
03288612282
03288612658
bahcemyo@osmaniye.edu.tr