Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Ders Listesi
SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ  
 1. SINIF I. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU  DERS ADI Z/S T U L TS  K AKTS
1.  ATA101

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I

 Z 2 0 0 2 2 2
2. TDL101 TÜRK DİLİ I
Z 2  0  2  2  2
3. YDL101 İNGİLİZCE I Z 2 1 0 3 2.5 5
4.  ENF101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ
Z 2 2 0 4 3 3
5.  BES101 BESLENME İLKELERİ I
Z 4 2 0 6 5 5
6.  BES105 TIBBİ BİYOLOJİ Z 4 0 0 4 4 4
7.  DOY101 DİJİTAL OKURYAZARLIK Z 2 0 0 2 2 3
8.  BES113 İLETİŞİM BECERİLERİ S 2 0 0 2 2 2
9.   BES115 BESLENME VE EGZERSİZ S  2 0 2  2
 10.  BES103  GENEL KİMYA S 2
 11.  BES107   TEMEL MATEMATİK S  2 0
 12. BES109   TOPLUM BİLİMİ  S  2
 Toplam  24  5 0 29 26.5 30
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 1. SINIF II. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1.  ATA102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II Z 2 0 0 2 2 2
2.  TDL102 TÜRK DİLİ II Z 2 0 0 2 2 2
3.  YDL102 YABANCI DİL II Z 2 1 0 3 2,5 5
4.  ENF102 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ II Z 2 2 0 4 3 3
5.  BES102 BESLENME İLKELERİ II Z 4 2 0 6 5 5
6.  BES104 ORGANİK KİMYA Z 2 0 0 2 2 3
7.  BES112 MESLEK ETİĞİ S 2 0 0 2 2 2
8.  BES114 İŞ SAĞLIĞI VE İŞÇİ GÜVENLİĞİ S 2 0 0 2 2 2
9.   BES106  PSİKOLOJİ  S  2
 10.  BES108  TOPLUM VE SAĞLIK  S   2  0  0
 11.  BES110  BESLENME VE GENETİK  S  2  0 2
 Toplam  24  5  0 29  26.5  30
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1.  BES201 ANATOMİ I Z 3 2 0 5 4 4
2.  BES203 FİZYOLOJİ I Z 3 2 0 5 4 4
3.  BES205 BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ I Z 3 2 0 5 4 4
4. BES207 BESLENME BİYOKİMYASI I Z 3 0 0 3 3 4
5.  BES209 GENEL MİKROBİYOLOJİ Z 3 0 0 3 3 4
6.  BESSEC3YY BESLENME VE DİYETETİK 3. YY SEÇMELİ DERSLER S 2 0 0 2 2 2
7.   BESSEC3YY  BESLENME VE DİYETETİK 3. YY SEÇMELİ DERSLER  S  2
 8.    BESSEC3YY    BESLENME VE DİYETETİK 3. YY SEÇMELİ DERSLER  S  2
 9.  BESSEC3YY  BESLENME VE DİYETETİK 3. YY SEÇMELİ DERSLER   S   2
 10.    BESSEC3YY    BESLENME VE DİYETETİK 3. YY SEÇMELİ DERSLER   S   2 0  0 2 2
 Toplam   24 6 0 31 30 30
 
 2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. BES213 BESLENME ANTROPOLOJİSİ S 2 0 0 2 2 2
2. BES215 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ S 2 0 0 2 2 2
3. BES217 MAKRO BESİN ÖGELERİ S 2 0 0 2 2 2
4. BES219 İLK YARDIM S 2 0 0 2 2 2
5. BES221 MESLEKİ İNGİLİZCE I S 2 0 0 2 2 2
6.  BES223  GIDA KATKI MADDELERİ  0  0  2  2  2
7.   BES225  FONKDİYONEL BESİNLER  S  2  0  0  2  2  2
8.  BES227  ENDOKRİNOLOJİ  S  2  0  0  2  2  2
9.  BES235   ENDOKRİNOLOJİ VE BESLENME  S  2  0  0  2  2  2 
 10.  BES229  OBEZİTE  S  2  0  0  2  2  2
  11.  BES237   OBEZİTE VE BESLENME  S  2  0  0  2  2 2
 12. BES231   TAHIL ÜRÜNLERİ VE TEKNOLOJİSİ  S  2  0  0  2  2  2
 13.  BES233   SÜT ÜRÜNLERİ VE TEKNOLOJİSİ  S  2  0  0  2  2  2
 14.  BES211  BESİN İŞLEME YÖNTEMLERİ  S  2  0  0  2  2  2
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1.  BES202 ANATOMİ II Z 3 2 0 5 4 4
2.  BES204 FİZYOLOJİ II Z 3 2 0 5 4 4
3.  BES206 BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ II Z 3 2 0 5 4 4
4. BES208 BESLENME BİYOKİMYASI Z 3 0 0 3 3 4
5.  BES210 BESİN MİKROBİYOLOJİSİ
S 3 0 0 3 3 4
6. BESSEC4YY BESLENME VE DİYETETİK 4. YY SEÇMELİ DERSLER S 2 1 0 3 3 4
7. BESSEC4YY   BESLENME VE DİYETETİK 4. YY SEÇMELİ DERSLER  2  0  0  2  2   2
 8.  BESSEC4YY   BESLENME VE DİYETETİK 4. YY SEÇMELİ DERSLER  2  0  0  2  2  2
 9.  BESSEC4YY  BESLENME VE DİYETETİK 4. YY SEÇMELİ DERSLER  S  2  0  0  2  2  2
 Toplam   18 0 0 18 18 30
 
 2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. BES214 DÜNYA MUTFAKLARI S 2 0 0 2 2 2
2. BES216 MİKRO BESİN ÖGELERİ S 2 0 0 2 2 2
3. BES218 BESİN DUYARLILIĞI VE ALERJİDE BESLENME S 2 0 0 2 2 2
4. BES220 MESLEKİ İNGİLİZCE II S 2 0 0 2 2 2
5. BES222 SAĞLIK TERMİNOLOJİSİ S 2 0 0 2 2 2
 6. BES224   GIDA VE PERSONEL HİJYENİ  S  2  0  0  2 2  2
 7. BES226   BESLENÖMENİN FİZYOLOJİK KONTROLÜ  S  2  0  0  2
 8.   BES228  ET ÜRÜNLERİ VE TEKNOLOJİLERİ  S  2  0  2  2
 9. BES230   MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ  S  2  0  2
 10.  BES212  MENÜ PLANLAMA  S  2  1  0  3   4
 11. BES232   GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI  S  1  2  0  3  4
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1.  BES301 TOPLUMDA BESLENME DURUMUNUN SAPTANMASI  Z 3 0 0 3 3 3
2.  BES307 ÇOCUK HASTALIKLARINDA BESLENME TEDAVİSİ 1 Z 3 2 0 3 3 5
3. BES309 HASTALIKLARDA BESLENME TEDAVİSİ 1 Z 3 2 0 3 3 5
4. BESSEC5YY BESLENME VE DİYETETİKTE 5.YY SEÇMELİ DERSLER S 2 2 0 4 3 4
5. BESSEC5YY BESLENME VE DİYETETİKTE 5.YY SEÇMELİ DERSLER S 2 0 0 2 2 3
6.  BESSEC5YY BESLENME VE DİYETETİKTE 5. YY SEÇMELİ DERSLER S 2 0 0 2 2 2
 7. BESSEC5YY   BESLENME VE DİYETETİKTE 5.YY SEÇMELİ DERSLER  S  2
 8. BESSEC5YY   BESLENME VE DİYETETİKTE 5.YY  SEÇMELİ DERSLER  S  2
 Toplam   22 6 0 28 25 30
 
 3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. BES313 YAŞLILIKTA BESLENME S 2 0 0 2 2 2
2. BES315 SPORCU BESLENMESİ S 2 0 0 2 2 2
3. BES317 YEME BOZUKLUKLARI S 2 0 0 2 2 2
4. BES319 AKADEMİK ÇEVİRİ 1 S 2 0 0 2 2 2
5. BES321 BESİN TOKSİKOLOJİSİ S 2 0 0 2 2 2
6.  BES323 GENEL İLAÇ BİLGİSİ S 2 0 0 2 2 2
7.  BES325  İMMÜN SİSTEM VE İMMÜNONUTRİSYON  2
8.   BES327  KRONİK HASTALIKLAR VE BESLENME 1  2  0  2
9.  BES329   YAŞAM BOYU BESLENME  S  2  0  2
10.  BES331  DOĞUMSAL METABOLİK HASTALIKLARDA BESLENME TEDAVİSİ 1  S  2 0  2  2
11.  BES305  BESLENME EĞİTİMİ VE DANIŞMANLIĞI  S  0  2  2
12.   BES311  BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ 1   S  2  4
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1.  BES302 TOPLUMLABESLENME SORUNLARI VE EPİDEMİYOLOJİSİ Z 2 0 0 2 2 3
2. BES306 TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ 2 Z 3 0 0 3 3 4
3.  BES308 ÇOCUK HASTALIKLARINDA BESLENME TEDAVİSİ 2 Z 3 2 0 5 4 5
4. BES310 HASTALIKLARDA DİYET TEDAVİSİ 2  Z 3 2 0 5 4 5
5.  BESSEC6YY BESLENME VE DİYETETİK 6.YY SEÇMELİ DERSLER S 2 2 0 4 3 4
6.  BESSEC6YY BESLENME VE DİETETİK 6.YY SEÇMELİ DERSLER S 2 0 0 2 2 3
 7.  BESSEC6YY  BESLENME VE DİYETETİKTE 6.YY SEÇMELİ DERSLER  2  0 2  2 3
8.   BESSEC6YY  BESLENME VE DİYETETİKTE 6.YY SEÇMELİ DERSLER  S  2  0  0  2  2 2
9.  BES330   YAZ STAJI  Z  0  0  0  2
 Toplam   19 6 0 25 22 30
 
 3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. BES314 KANSER VE BESLENME S 2 0 0 2 2 2
2. BES316 BESİN İLAÇ ETKİLEŞİMİ S 2 0 0 2 2 2
3. BES318 AKADEMİK ÇEVİRİ 2 S 2 0 0 2 2 2
4. BES320 ENTERAL VE PARENTERAL BESLENME S 2 0 0 2 2 2
5. BES322 DOĞUMSAL METABOLİK HASTALIKLARDA BESLENME TEDAVİSİ 2  S 2 0 0 2 2 2
6.  BES324 FİTOTERAPİ S 2 0 0

2

2 2
7.  BES326  KRONİK HASTALIKLAR VE BESLENME 2   S  0  2  2
8.  BES328  BESİN MUHAFAZA YÖNTEMLERİ   S  2  0  0  2  2
 9.   BES312  BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ 2   S  2  2  0  4
 10.  BES304  BESİN KONTROLÜ VE MEVZUATI   2  0  2  2
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1.  BES401 KURUM VE HASTANEDE BESLENME UYGULARI 1 Z 4 24 0 28 16 20
2.  BES403 MEZUNİYET PROJESİ 1 Z 2 2 0 4 3 6
3. BES405 SEMİNER 1 Z 0 2 0 2 2 4
 Toplam   6 28 0 34 21 30
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1. BES402 KURUM VE HASTANEDE BESLENME UYGULAMALARI II Z 4 24 0 28 16 20
2. BES404 MEZUNİYET PROJESİ 2  S 2 2 0 4 3 6
3. BES406 SEMİNER 2  S 0 2 0 2 2 4
 Toplam   6 28 0 34 21 30
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

TOPLAM KREDİ : 198 TOPLAM ACTS : 240



Beslenme ve Diyetetik bölümü lisans programı ders listelerinin  indirilebilir (yazdırılabilir) formu

 
NUTRİTİON AND DİETETİCS COURSE PLAN
UNDERGRADUATE PROGRAM 
 FIRST YEAR 1. SEMESTER
NO
COURSE CODE COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1.  ATA101 PRINCIPLES OF ATATURK AND HISTORY OF REVOLUTIONS I C 2 0 2 2
2.  TDL101 TURKISH LANGUAGE I C 2 0 2 2
3.  YDL101 ENGLISH I C 2 1 2.5 5
4.  ENF101 BASİC İNFORMATİON TECHNOLOGİES I C 2 2 3 3
5.  BES101 PRİNCİPLES OF NUTRİTİON I C 4 2 5 5
6.  BES 101 MEDİCAL BİOLOGY C 4 0 4 4
7. DOY101 DIGITAL LITERACY C 2 0 2 3
8.  BES113 COMMUNİCATİON SKILLS E 2 0 2 2
9.   BES115  NUTRITION AND EXERCİSE  E  0  2  2
10.   BES103  GENERAL CHEMİSTRY  E  2  0  2  2
11.   BES107  BASİC MATHEMATİCS  E  2  0  2
12.  BES109   SOCİAL SCİENCE  E  2  0  2  2
 Total  20  1 20.5 30
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.



FIRST YEAR 2. SEMESTER
NO
COURSE CODE COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1.  ATA102 PRINCIPLES OF ATATURK AND HISTORY OF REVOLUTIONS II C 2 0 2 2
2.  TDL102 TURKISH LANGUAGE II C 2 0 2 2
3. YDL102 ENGLISH II C 2 1 2,5 5
4. ENF102 BASİC İNFORMATİON TECHNOLOGİES II C 2 2 3 3
5. BES102 PRİNCİPLES OF NUTRİTİON II
C 4 2 5 5
6.  BES104 ORGANİC CHEMİSTRY C 2 0 2 3
7.  BES112 PROFESSİONAL ETHİCS E 2 0 2 2
8.  BES114 OCCUPATİONAL HEALTH AND WORKER SAFETY E 2 0 2 2
9.  BES106   PSYCHOLOGY  E  2 0  2
10.   BES108  SOCİETY AND HEALTH  E  2  0  2  2
11.   BES110  NUTRITION AND GENETİCS  E  2  0  2
 Total  24  5 26.5  30
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.



 SECOND YEAR 3. SEMESTER
NO
COURSE CODE COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1.  BES201 ANATOMY I C 3 0 3 5
2.  BES203 PHYSİOLOGY I C 3 0 3 5
3.  BES205 FOOD CHEMİSTRY AND ANALYSİS I C 3 0 3 5
4. BES207 NUTRİTİONAL BİOCHEMİSTRY I C 3 0 3 5
5.  BES209 GENERAL MİCROBİOLOGY C 3 0 3 5
6.  BESSEC3YY NUTRİTİON AND DİETETİC 3. SEMESTER ELECTİVE COURSE E 3 0 3 5
 7. BESSEC3YY   NUTRİTİON AND DİETETİC 3. SEMESTER ELECTİVE COURSE  E  2  0
 8.  BESSEC3YY  NUTRİTİON AND DİETETİC 3. SEMESTER ELECTİVE COURSE  E  2  0  2
 9. BESSEC3YY   NUTRİTİON AND DİETETİC 3. SEMESTER ELECTİVE COURSE  E  2  0  2
 10.  BESSEC3YY  NUTRİTİON AND DİETETİC 3. SEMESTER ELECTİVE COURSE  E  2  0  2  2
 Total  18 5 18 30
 
 SECOND YEAR 3. SEMESTER ELECTIVE COURSES
NO COURSE CODE  COURSE TITLE C/E T   P C ECTS
1. BES213 NUTRITIONAL ANTHROPOLOGY E 2 2 2 2
2. BES215 TURKİSH CULINARY CULTURE E 2 0 2 2
3. BES217 MACRO NUTRİENTS E 2 0 2 2
4. BES219 FİRST AİD E 2 0 2 2
5. BES221 PROFESSİONAL ENGLISH E 2 0 2 2
 6.  BES223  FOOD ADDITIVES  E  2  0  2  2
 7.  BES225  FUNCTİONAL FOODS  E  0  2  2
 8. BES227   ENDOCRİNOLOGY  E  2  0  2
 9.  BES235 ENDOCRİNOLOGY AND NUTRITION  E  0  2  2
 10. BES229   OBESITY  E  0  2
 11. BES237   OBESITY AND NUTRITION  E  2  0  2
 12.  BES231  CEREAL PRODUCTSAND TECHNOLOGY  E  2  0  2  2
 13.  BES233  DAIRY PRODUCT AND TECHNOLOGY  E  2  0  2  2
 14.  BES211  FOOD PROCESSİNG METHODS  E  0  2
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.



 SECOND YEAR 4. SEMESTER
NO
COURSE CODE COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1.  BES202 ANATOMY II C 3 0 3 5
2. BES204 PHYSİOLOGY II C 3 0 3 5
3. BES206 FOOD CHEMİSTRY AND ANALYSİS II C 3 0 3 5
4. BES208 NUTRİTİONAL BİOCHEMİSTRY II C 3 0 3 5
5. BES210 FOOD MİCROBİOLOGY C 3 0 3 5
6. BESSEC4YY NUTRİTİON AND DİETETİC 4. SEMESTER ELECTİVE COURSE E 2 1 3 4
 7. BESSEC4YY   NUTRİTİON AND DİETETİC 4. SEMESTER ELECTİVE COURSE  E  2  0
8.   BESSEC4YY  NUTRİTİON AND DİETETİC 4. SEMESTER ELECTİVE COURSE  2  0  2
9.   BESSEC4YY  NUTRİTİON AND DİETETİC 4. SEMESTER ELECTİVE COURSE  E  2  0  2  2
 Total  18 0 18 30
 
SECOND YEAR 4. SEMESTER ELECTIVE COURSES
NO COURSE CODE  COURSE TITLE C/E T   P C  ECTS
1. BES214 WORLD CUISINE E 2 0 2 2
2. BES216 MİCRONUTRİENT E 2 0 2 2
3. BES218 NUTRITION IN FOOD SENSITIVITY AND ALLERGY E 2 0 2 2
4. BES220 PROFESSIONAL ENGLISH E 2 0 2 2
5. BES222 HEALTH TERMINOLOGY E 2 0 2 2
6.   BES224  FOOD AND PERSONEL HYGIENE  E  2  0
7.  BES226  PHYSIOLOGICAL CONTROL OF NUTRITION  E  2  0  2  2
 8.  BES228  MEAT PRODUCTS AND TECHNOLOGY  E  2  0
 9.   BES230  FRUIT AND VEGETABLE TECHNOLOGY  E  2  0  2
 10.  BES212  MENU PLANNING  E  2  1
 11.  BES232  VOLUNTEERING STUDIES  E  1  2  4
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.



 THIRD YEAR 5. SEMESTER
NO
COURSE CODE COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1.  SHB301 DETERMİNATİON OF NUTRİTİONAL STATUS İN THE COMMUNİTY C 3 0 3 3
2.  SHB303 COLLECTİVE NUTRITION SYSTEMS I
C 3 0 3 4
3.  SHB307 PEDİATRİC NUTRİTİON I C 3 2 4 5
4. SHB309 NUTRİTİON THERAPY İN DİSEASE - I
C 3 2 4 5
5.  BESSEC5YY NUTRİTİON AND DİETETİCS  5. SEMESTER ELECTIVE COURSES E 2 2 3 4
6.  BESSEC5YY NUTRİTİON AND DİETETİCS 5.SEMESTER ELECTİVE COURSE E 2 0 2 3
7.   BESSEC5YY  NUTRİTİON AND DİETETİCS 5.SEMESTER ELECTİVE COURSE  E  2  2  2
 8.  BESSEC5YY  NUTRİTİON AND DİETETİCS 5.SEMESTER ELECTİVE COURSE  E  2  2
 9.  BESSEC5YY  NUTRİTİON AND DİETETİCS 5.SEMESTER ELECTİVE COURSE  E  2
 Total  22 6 25 30
 
THIRD YEAR 5. SEMESTER ELECTIVE COURSES
NO COURSE CODE  COURSE TITLE C/E T   P C  ECTS
1. SHB313 NUTRİTİON İN OLD AGE E 2 0 2 2
2. SHB315 SPORTS NUTRİTİON E 2 0 2 2
3. SHB317 EATİNG DİSORDERS E 2 0 2 2
4. SHB319 ACADEMİC TRANSLATİON I
E 2 0 2 2
5. SHB321 FOOD TOXİCOLOGY E 2 0 2 2
6.   SHB323 GENERAL DRUG INFORMATİON
E 2 0 2 2
7.   BES325  IMMUNE SYSTEM AND IMMUNONUTRİTİON E  0  2  2
8.    BES327   CHRONİC DİSEASES AND NUTRİTİON I  E 
9.   BES329   LİFELONG NUTRİTİON E  2
10.  BES331  NUTRİTİONAL THERAPY İN CONGENİTAL METABOLİC DİSEASES I  E  2  0  2
 11.  BES305  NUTRİTİON EDUCATİON AND COUNSELİNG  E  0  2  2
 12.  BES311  SCIENTIFIC RESEARCH METHODS I  E  2  3  4
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.



THIRD YEAR 6. SEMESTER
NO
COURSE CODE COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1.  BES302 NUTRİTİONAL PROBLEMS AND EPİDEMİOLOGY İN SOCİETY
C 2 0 2 3
2. BES306 COLLECTİVE NUTRITION SYSTEMS C 3 0 3 4
3.  BES308 PEDİATRİC NUTRİTİON II C 3 2 4 5
4. BES310 NUTRİTİON THERAPY İN DİSEASE - II C 3 2 4 5
5.  BESSEC6YY NUTRİTİON AND DİETETİCS 6.SEMESTER ELECTİVE COURSE
E 2 2 3 4
6.  BESSEC6YY NUTRİTİON AND DİETETİCS 6.SEMESTER ELECTİVE COURSE
E 2 0 2 3
7.  BESSSEC6YY  NUTRİTİON AND DİETETİCS 6.SEMESTER ELECTİVE COURSE  E  2  0  2
 8.  BESSEC6YY  NUTRİTİON AND DİETETİCS 6.SEMESTER ELECTİVE COURSE  2  0  2
 9.  BES330  SUMMER İNTERNSHİP  C  0  0
 Total  19 6 22 30
 
 THIRD YEAR 6. SEMESTER ELECTIVE COURSES
NO COURSE CODE  COURSE TITLE C/E P C ECTS
1. BES314 CANCER AND NUTRİTİON
E 2 0 2 2
2. BES316 FOOD DRUG INTERACTİON E 2 0 2 2
3. BES318 ACADEMİC TRANSLATİON II E 2 0 2 2
4. BES320 ENTERAL AND PARENTERAL NUTRİTİON
E 2 0 2 2
5. BES322 NUTRİTİONAL THERAPY İN CONGENİTAL METABOLİC DİSEASES II
E 2 0 2 2
6.  BES324 PHYTOTHERAPY
E 2 0 2 2
 7.  BES326 CHRONİC DİSEASES AND NUTRİTİON II  E  2  0  2
 8.  BES328 FOOD PRESERVATİON METHODS  E  2  0  2  2
9.   BES312 SCIENTIFIC RESEARCH METHODS II  E  2  0 3  4
 10. BES 304 NUTRITION CONTROL AND LEGISLATION  E  2  0  2   3
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.



FOURTH YEAR 7. SEMESTER
NO
COURSE CODE COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1.  BES401 NUTRİTİON PRACTİCES İN INSTİTUTİONS AND HOSPİTALS I
C 4 24 16 20
2. BES403 GRADUATİON PROJECT I C 2 2 3 6
3. BES405 SEMİNAR 1 C 0 2 2 4
 Total  6 28 21 30
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.



FOURTH YEAR 8. SEMESTER
NO
COURSE CODE COURSE TITLE C/E T P C ECTS
1. BES402 NUTRİTİON PRACTİCES İN INSTİTUTİONS AND HOSPİTALS II C 4 16 16 20
2. BES404 GRADUATİON PROJECT II
C 2 2 3 6
3. BES406 SEMİNAR 2  C 0 2 2 4
 Total  6 28 21 30
Note: C: Compulsory Courses, E: Elective Courses, T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour, C: Course Credit, ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.

TOTAL CREDIT : 198 TOTAL ECTS : 240

Click here to access the Nutrition and Dietetics Department courses and course contents...


Güncelleme 02.07.2022 19:18:32



 

22 Eylül 2023