Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Bölüm Tanıtım

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ NEDİR?

Bilgisayar Mühendisliği, hem donanım hem de yazılım alanındaki çalışmaları içerir. Donanım alanında çalışanlar, işlemciler, devre kartları, bellek aygıtları, ağlar ve yönlendiriciler gibi bilgisayar sistemlerini ve bileşenlerini araştırır, tasarlar, geliştirir ve test eder. Ayrıca ürün prototiplerini test etmek, oluşturmak ve değiştirmek için bilgisayar simülasyonu ile oluşturulan modelleri kullanırlar. Destek çevre birimleri ve bilgisayar donanımı, mikroişlemciler, özel tümleşik devreler veya disk sürücüleri geliştirir ve tasarlarlar. Bir bilgisayar mühendisi, işletim sisteminin işleyişini izler ve doğru tanımlamaları karşılamak için gerekli ayarlamaları veya değişiklikleri yapar. Yazılım alanında çalışanlar, yazılım programlarının tasarımından, geliştirilmesinden ve uygulanmasından sorumludur. Buna işletim sistemleri, ağ iletişimi ve daha yüksek işletim hızları da dahildir. Her iki mühendis de birlikte yakın çalışır. Ayrıca, bilgisayar ve elektronik, teknoloji ve mühendislik, tasarım, matematik ve fizik hakkında yeterli bilgi sahibidirler. 

Yukarıda belirtilen yeteneklerin yanı sıra, bilgisayar mühendisleri karmaşık problem çözme, başkalarıyla etkili iletişim kurma, aktif dinleme, karar verme ve işlem analizi konularında da yeteneklidir. Bir projenin geliştirilmesine veya tasarımına yardımcı olan sanatsal yaratıcılığa ve fikirlere katkıda bulunurlar. Birçok bilgisayar mühendisi, araştırma laboratuvarlarında veya yüksek teknoloji üretim ofislerinde çalışır. 

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ALINAN DERSLER

Bilgisayar Mühendisliği bölümü amaçları ve hedefleri doğrultusunda; birinci sınıfta Bilgisayar Mühendisliğne Giriş I-II dersleri, Algoritma ve Programlama, Dijital Okuryazarlık, Lineer Cebir, Elektrik Devrelerinin Temelleri gibi temel alan dersleri okutulmaktadır. İkinci sınıfta Olasılık ve İstatistik, Elektronik Devreler, Veri Yapıları, Nesneye Dayalı Programlama, Lojik Tasarım, Programlama Dilleri, Algoritma Analizi gibi temel dersler alınmaktadır. Üçüncü ve son sınıfta Mikroişlemciler, Veri Tabanı Yönetim Sistemleri, Bilgisayar Ağları, İşletim Sistemleri, Bilgisayar Mimarisi, Yapay Zekaya Giriş gibi zorunlu dersler ile birlikte Görsel Programlama, Web Programlama, Oyun Programlama, Gömülü Sistemler, İleri Bilgisayar Grafikleri, Mobil Programlama, Bilgisayar ve Ağ Güvenliği gibi daha birçok seçmeli dersler de verilmektedir. 

BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ ÇALIŞMA ALANLARI NELERDİR?

Bilgisayar Mühendisliği ülkemizde ve dünyada çok fazla talep edilen bir meslek olmakla birlikte, bu durumun uzun bir zaman devam edeceği kaçınılmazdır. Bölümümüz mezunlarının hem kamu kurumlarında hem de özel şirketlerdeki iş olanaklarından bazıları şunlardır: Yazılım Uzmanı, Veri Analisti, Kalite Kontrol ve Test Uzmanı, Web Tasarım Uzmanı, Bankalarda Veri Tabanı Uzmanı, Grafik Tasarımı ve Çizimi, Veri Mimarı, Ağ İnternet Uzmanı, Robotik Mühendisi. 



Güncelleme 05.08.2022 00:20:43



22 Eylül 2023
İletişim
Karacaoğlan Yerleşkesi Fakıuşağı Mah. Merkez/OSMANİYE
03288271000
03288250097
bilgisayar@osmaniye.edu.tr