Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tarihçe

 


Yüksekokulumuz, Yükseköğretim Genel Kurulunun 07.07.2000 Tarih ve 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d - 2 bendi uyarınca kurulmuş ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine bağlanmıştır. 2000–2001 öğretim yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi bünyesinde Eğitim ve Öğretime başlamış olan Yüksekokulumuz, Daha sonra Osmaniye’de 29 Mayıs 2007 tarih ve 26536 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 5662 Sayılı Kanunun 84. Ek Maddesi ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi kurulması ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ne bağlanmıştır.

Bahçe Meslek Yüksekokulu, Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde olup, Gaziantep-Osmaniye istikametinde, D-400 karayolu üzerindedir. Yüksekokulumuz İlçe merkezindedir. İlçemiz Osmaniye’ye 43 km, Kahramanmaraş’a 72 km, Gaziantep’e de 109 km uzaklıktadır. İlçemiz içerisinden hem demiryolu, hem D-400 karayolu hem de Adana-Gaziantep otoyolu geçmektedir. Bu haliyle ilçemiz bölgemizin yeni gelişen sanayi yapısı ve hızla büyüyen şehri Osmaniye’ye 43 km, Türkiye’nin önemli ihracat ve ithalata yönelik sanayi merkezlerinden biri olan ve 4 Organize Sanayi bölgesine sahip Gaziantep’e 109 km ve Tekstil İhracatı konusunda Türkiye’de ön sıralarda yer alan bölgenin önemli ihracat ve ithalat merkezlerinden biri olan Kahramanmaraş’a 72 km uzaklıktadır. İlçemiz konum itibariyle bölgede sanayi, ihracat-ithalat ve ticaretle ön planda olan Gaziantep-Osmaniye-Kahramanmaraş kentlerinin konum ve ulaşım olarak merkezinde, bu sanayi kentleriyle ekonomik, ticari ve sosyal olarak yakın ilişkiler içerisinde olan bir ilçedir. Ayrıca İskenderun Limanı’nın özelleştirilmesi ile birlikte bölgenin bir Lojistik Merkez olmasını öngören “İskenderun Lojistik Köyü ile Antakya ve Osmaniye Lojistik Merkezleri Master Planı” hazırlanarak çalışmalarına başlanması ve Gaziantep-Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye bölgesindeki organize sanayi bölgelerinin var oluşu ilçeyi konum itibariyle daha avantajlı hale getirmektedir.

Bahçe Meslek Yüksekokulu’nda Kimya Teknolojisi, Gıda Teknolojisi, Dış Ticaret, Lojistik Programı ve Bankacılık ve Sigortacılık Programı Bölümlerinde normal öğretim programları ile eğitim-öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir.

Bahçe Meslek Yüksekokulu, her ne kadar Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Karacaoğlan Yerleşkesi’nde bulunmasa da Yüksekokulumuzun ve ilçemizin Osmaniye merkeze yakınlığı ve ulaşım olanaklarının oldukça fazla olması nedeniyle, öğrenciler ve akademisyenler merkezi kafeterya, açık ve kapalı spor alanları, merkezi kütüphane, merkezi laboratuvarlar gibi sosyal, akademik ve sportif imkânlara rahatlıkla ulaşabilmektedir. 

22 Eylül 2023
İletişim
İslam Mahallesi Şehit Polis Memuru Mehmet Önder Saçmalıoğlu Caddesi No:40 Bahçe/Osmaniye
03288612282
03288612658
bahcemyo@osmaniye.edu.tr