Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Bölüm Hakkında

MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI

Eğitim-Öğretim Süresi (Yıl)

 2

Kontenjanı

 40

Staj Durumu

 Var (30 Gün zorunlu staj)

ÖSYM Tipi

 YGS-6

VİZYON

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları alanında, mesleğinin gerektirdiği konularda bilgi ve beceri ile donatılmış eleman yetiştirmek ve Türkiye'nin tercih edilen programlarından biri olmaktır.

MİSYON

Bilgi, beceri ve etik unsurları ile özgüveni yüksek, muhasebe mesleğinin gerektirdiği sorumluluk bilinci ile donatılmış personel yetiştirmek.

Tarihçe

Muhasebe Ve Vergi Uygulamaları programı 2003–2004 öğretim yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları proğramı 40 kontenjana sahiptir. Şu anda 2 öğretim elemanı ile eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütülmektedir.

 

Programa Kabul Koşulları

Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir.

Programdan Üst Kademeye Geçiş

Bölümü başarıyla tamamlayan öğrenciler DGS sınavını başardıkları takdirde bölümleriyle ilgili lisans bölümlerine dikey geçiş yapabilir.  Ayrıca Açıköğretim Fakültesinin ilgili bölümlerine 3.sınıftan devam edip lisansını tamamlayabilirler.

Mezun olduğu MYO programı

DGS Sınavında Tercih Edebileceği Bölümler

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

Ekonomi

İktisat

İşletme

İşletme Bilgi Yönetimi

İşletme Enformatiği

İşletme-Ekonomi

Lojistik Yönetimi

Maliye

Muhasebe

Muhasebe Bilgi Sistemleri

Muhasebe ve Denetim

Muhasebe ve Finans Yönetimi

Muhasebe ve Finansal Yönetim

Uluslararası Finans

Uluslararası İşletme

Uluslararası İşletmecilik

Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret

Uluslararası Ticaret

Uluslararası Ticaret ve Finansman

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik

Uluslararası Ticaret ve Lojistik

 

Mezuniyet Koşulları

Dereceyi alabilmek / programı tamamlamak için akademik yıl sonunda yapılması gereken veya programın tamamlanmasını müteakip özel bir dönem sonu sınavı veya final sınav dönemi yoktur. Bununla birlikte, her yarıyıl sonunda dönemin hemen bitişini müteakip iki hafta süreli dönem sonu sınavları vardır. Buna ek olarak, öğrencinin 30 iş günü olan stajını mesleğine uygun işyerlerinde tamamlaması istenmektedir.

İstihdam Olanakları

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı, ekonominin en önemli birimlerini oluşturan ulusal ve uluslararası işletmelerin; muhasebe, finansman, üretim, personel, pazarlama, satış, idari işler ve diğer bölümlerinde çalışacak ara eleman olarak istihdam imkanına sahiptir. Özel İşletmelerin muhasebe bölümleri ile kamu kurum kuruluşlarının muhasebe servisinde veya SMMM Odası bünyesindeki Serbest Muhasebeci Mali Müşavir yanında muhasebe ara elemanı olarak çalışabilir. Ayrıca muhasebe meslek elemanları kamu ve özel kuruluşlarda çeşitli görevler alabilirler ya da varsa kendi işletmelerinde çalışabilirler.

22 Eylül 2023
İletişim
İslam Mahallesi Şehit Polis Memuru Mehmet Önder Saçmalıoğlu Caddesi No:40 Bahçe/Osmaniye
03288612282
03288612658
bahcemyo@osmaniye.edu.tr