Rektörümüz Özel Gereksinimli Çalışanlarımız ile Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, özel gereksinimli çalışanlarımız ve OKÜ  Engelsiz Gelecek Kulübü temsilcileri ile bir araya gelerek onların sorun ve taleplerini dinledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla özel gereksinimli çalışanlarımız başta olmak üzere Engelli Öğrenciler Danışma ve Koordinasyon Birimi Sorumlusu Öğr. Gör. Mehmet Aslan, aktif öğrenci kulüplerimizden Engelsiz Gelecek Kulübü Danışmanı Öğr. Gör.Mehmet Işıker ve Kulüp Başkanı Elvan Tan ile Rektörlük Senato Salonu'nda bir araya geldi. Üniversitemizin engelsiz gelecek vizyonu doğrultusunda gerçekleştirilen toplantıda, etkin ve fırsat eşitliğinin sağlanabildiği eğitim-öğretim ortamının önemi vurgulandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun,  "Üniversitemiz her zaman özel gereksinimli bireylere sağladığı kolaylıklarla adından söz ettiren örnek bir üniversite olmuştur. Bu bağlamda üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından verilen Engelsiz Üniversiteler 1.lik Ödülü'ne sahip olmuş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen "Erişilebilirlik Ödülleri"nde de erişilebilir üniversiteler kategorisinde, halk oylamasıyla 1.ciliğe hak kazanmıştır.

Üniversitemizde bu yönde kolaylaştırıcı ve faydalı çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz. Özel  gereksinimli öğrenci ve çalışanlarımıza destek olmaya, yaşamlarını kolaylaştırmaya devam edeceğiz." dedi.

Topantıda, özel gereksinimli çalışanlarımızın daha verimli ve rahat çalışabilmeleri için neler yapılabileceği, öğrencilerimizin daha etkin bir kampüs ve üniversite deneyimi yaşayabilmeleri yönündeki beklentileri ve üniversitemizdeki  destek hizmetleri konuları ele alındı.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, taleplerin değerlendirileceğini ve uygun adımların atılacağını belirterek konuklarına teşekkür etti.

4 Aralık 2023 (Bu haber 351 defa görüntülendi)