Üniversitemizde Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Paneli

Üniversitemiz Kadın Platformu Koordinatörlüğü ve Sosyal Hizmet Kulübü işbirliğiyle düzenlenen "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" başlıklı panel, büyük bir katılımla 15 Temmuz Şehitler Amfisi'nde gerçekleştirildi.

Panelde, kadına yönelik şiddetle mücadelede, farkındalık oluşturma ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında uzman konuşmacılar bir araya geldi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan üniversitemiz Kadın Platformu Koordinatörü Doç. Dr. Zeynep Tekin Babuç, şiddetin yapısal bir sorun olduğunu belirterek panelin toplumsal amacına ve anlamına vurgu yaptı.

Panel konuşmacılarından Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç, dijital şiddetin kapsamı ve çeşitleri hakkında detaylı bilgiler aktardı. Online platformlarda, sosyal medyada ve diğer dijital mecralarda gerçekleşen dijital şiddetin bireylerin güvenliği ve psikolojik sağlığı üzerindeki etkilerine vurgu yaparak dijital mecralarda dikkat edilmesi gereken unsurlara örnekler vererek değindi.

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Doktora Öğrencisi Hande Muştu ise dijital şiddetin toplumsal boyutta nasıl bir sorun olduğunu vurguladı. Daha sonra Av. Ayça Ayşe Evsun Yılmaz tarafından dijital şiddetin hukuki yönleri ele alındı. Yılmaz, dijital şiddetin hukuki tanımı, mevcut yasal düzenlemeler ve bu alanda yapılabilecek gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulunarak dijital şiddetin hukuki boyutunun anlaşılması ve bu konuda bilinç oluşturulması için önemli bilgiler paylaştı. Osmaniye Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürü Hülya Tosun ise Dijital Şiddet Mağdurunun Korunmasına Yönelik Adli Mekanizmalar başlıklı sunum gerçekleştirdi. Tosun, dijital şiddet mağdurlarına sağlanabilecek hukuki destekler ve koruma mekanizmaları hakkında bilgi verdi.

Sunumların ardından üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çoşkun Özalp ve Öğr. Üyesi Prof. Dr. Hüsniye Aka Sağlıker panele katkı sunan moderetör ve panelistlere günün anısına teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti. Panel, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklı sorunlara yönelik duyarlılığı artırmayı amaçlayan etkinliklerin öneminin vurgulanması ile sona erdi.

21 Kasım 2023 (Bu haber 401 defa görüntülendi)