Üniversitemizde Filistin’e Destek Yürüyüşü Düzenlendi

Üniversitemiz Osmanlı Medeniyeti Kulübü ile Üniversiteli Akil Gençler Kulübü, Gazze’deki vahşete dur demek için ‘’Filistin’e Destek Yürüyüşü’’ gerçekleştirdi.

Üniversitemiz aktif öğrenci kulüplerinden Osmanlı Medeniyeti Kulübü ile Üniversiteli Akil Gençler Kulübü tarafından üniversitemiz Karacaoğlan Yerleşkesi’nde ‘’Filistin’e Destek Yürüyüşü’’ düzenlendi. İsrail saldırılarına tepki göstermek amacıyla düzenlenen Filistin’e Destek Yürüyüşü kapsamında gerçekleştirilen basın açıklamasında, insan hakları ve uluslararası hukuk vurgusu yapıldı.

Yürüyüş programı kapsamında gerçekleştirilen basın toplasında, ÜniAK adına konuşma yapan üniversitemiz öğrencisi kulüp başkanı Abdülsamet Demez “1948 yılından bu yana devam eden
çatışmalar kronik bir hal aldı. Filistin'de katil İsrail 7 Ekim’den bugüne vicdanı derinden yaralayan çok sayıda sivil can kaybının yaşandığı yeni bir çatışma ortamı oluşturmuştur. Her karış toprağının yoğun bombardımana tutulduğu orantısız gücün savaşlarda dahi kullanımı yasak olan fosfor bombalarının kullanıldığı, en temel insan haklarının dahi hiçe sayıldığı, insanlık onurunun ayaklar altına alındığı Filistin'de, İsrail, tarihe adını bir kez daha kara leke ile yazdırmıştır. Gazze'de yaşlı, kadın ve çocuk her bir sivilin gıda dahil temel ihtiyaçları edinmelerini bile engelleyen zalim İsrail'in bu gaddarlıkları karşısında sözde insan hakları savunucuları suspus olmuş, hatta kimileri İsrail'e destek için sıraya girmiştir. 41 kilometre uzunluğu 10 kilometre genişliğinde 2 milyon insanın yaşadığı bir alan, İsrail tarafından açık hava hapishanesine çevrilen Gazze'de, bugün dahi hastaneler bombalanmaya devam etmekte ve Netanyahu hükümeti soykırım suçu işlemektedir. Savaş hukuku, insan hakları ihlal ediliyor, uluslararası hukuk tanınmıyor ve bütün bunlar dünyanın gözü önünde yapılıyor. Bu durum İsrail'in gerek bugün gerekse yarın insanlık için hem bölgesel hem de küresel bir tehdit olduğunu ortaya koymaktadır. Bugün de burada üniversiteli gençler olarak Gazze'de soykırıma dur de, bu gün Gazze'deki vahşete dur de, Gazze'de zulme dur de,  bugün Gazze'de yaşanan insanlık suçlarına dur de, bugün İsrail'e dur de diyerek ısrarla haykırıyoruz Bu vatanın gençleri hem kültürüne hem de uluslararası değerlere olan bağlılığının bir sonucu olarak Gazze'de yapılan insan hakları ihlallerinin dimdik karşısında ve her zaman karşısında olmaya devam edecektir.” dedi.

Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları, üniversitemiz akademik ve idari çalışanları ile  öğrencilerin katıldığı yürüyüş sırasında İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto ederken Filistin’e de dayanışma mesajı verildi.

9 Kasım 2023 (Bu haber 455 defa görüntülendi)