Üniversitemizde 100. Yıl Konferansı Düzenlendi

Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında, üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi öncülüğünde "Türkiye Cumhuriyeti'nin Temeli Kültürdür"  başlıklığıyla  düzenlenen 100. Yıl Konferansı 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde gerçekleştirildi.

100. Yıl Konferansı’na üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, fakülte dekanları, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerimiz katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız ile başlayan etkinlikte, açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun gerçekleştirdi.

Cumhuriyetin ve demokrasinin önemine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, “Bildiğiniz gibi Cumhuriyetimizin 100. yılını idrak ediyoruz. Bu ülkemiz, devletimiz ve milletimiz için çok büyük bir güne işaret ediyor. Dolayısıyla 100. yıl kutlama faaliyetlerine üniversitemiz olarak büyük önem veriyor, Cumhuriyetimizin değerini, önemini anlamak ve anlatmak adına birçok faaliyet gerçekleştiriyoruz. Bizim için büyük öneme sahip olan Cumhuriyetimize, devletimize sıkı bir biçimde sarılmamız ve cumhuriyetin anlamı ve önemini her zaman her an anlatmamız gerekiyor. Biz de üniversite olarak, üniversiteler olarak bu fonksiyona da sahip olmalıyız. Tarihsel açıdan, 100. yıl tüm toplumlarda, devletlerde olduğu gibi bizim için de çok önemli evre. Türkiye toplumu 100 yıl, bir asır boyunca Cumhuriyet ile yönetiliyor. Bu çok önemli bir şey. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak bu bağlamda da faaliyetlerimize devam ediyoruz, edeceğiz.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından, Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Çok Sesli Korosu, Öğr. Gör. Ahmet Can Çakal eşliğinde sahne alarak etkileyici bir performans sergiledi. Etkinlik kapsamında, Arş. Gör. Görevlisi Ahmet Korkmaz yönetiminde sahne alan OKÜ Saz Topluluğu da izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

100. Yıl Konferansı’na konuşmacı olarak katılan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Doğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 1923'te resmi olarak kurulmasının ardından, dünyanın önde gelen ülkelerinden biri haline geldiğini vurgulayarak milli birlik ve tarih bilinciyle yeni medeniyetler kurmanın önemini ve Türk gençlerinin vatanlarını koruma azmi içerisinde olması gerektiğini belirtti. Doğan, ‘’Atatürk'ün de belirttiği gibi "muhtaç olduğun kudret damarlardaki asil kanda mevcuttur." ve sen Türk genci, bu vatanı tüm gücünle korumalısın, azimle yüceltmelisin. İşin, görevin, mesleğin ne olursa olsun çok çalışmalısın, çok yorulmalısın. Hatta gerekirse varlığını Türk Milletine feda etmelisin. Atalarının ruhunu ancak böyle şad edebilirsin. Onlar bunu yaptı, sen de yapabilirsin.” dedi.

Sunum sonrasında, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç,  Prof. Dr. Orhan Doğan'a plaket sunarken, konferansa katkıları için Öğr. Gör. Ahmet Can Çakal ve Arş. Gör. Ahmet Korkmaz'a teşekkür belgesi takdim etti.

30 Ekim 2023 (Bu haber 583 defa görüntülendi)