Üniversitemizde “Narko Gençlik” Başlıklı Program Düzenlendi
İlimiz Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğünden gelen polis memurları Fevzi Ayıntap ve Fatih Yıldız tarafından üniversitemiz 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde 24-25 Ekim 2023 tarihlerinde üniversitemiz öğrencilerine yönelik olarak “Narko Gençlik” başlıklı farkındalık programı gerçekleştirildi.

“Narko Gençlik” başlıklı farkındalık programına üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Coşkun Özalp, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

‘İki Ekmek’ adlı kısa film gösterimi ile devam eden programda sunum eşliğinde uyuşturucu madde kullanımının insan sağlığı üzerindeki zararları, bireysel, ailevi ve toplumsal yaşamda kişileri nasıl çöküntüye uğrattığı ifade edildi.

Programda uyuşturucu madde nedir, madde bağımlılığı nedir, uyuşturucuya başlama nedenleri, bağımlılık döngüsü, madde bağımlılığına giden yol, madde kullanımının fiziksel ve psikolojik belirtileri gibi konu başlıkları hakkında da ayrıntılı bilgiler verildi.

Öğrencilerin merak ettiği sorulara cevaplar verilen programda uyuşturucu madde konusunda ilimizdeki destek birimlerinin tanıtım bilgileri verildi ve narkotik köpeği 'Poyraz' öğrencilerle tanıştırılarak kısa bir gösteri sunuldu.

Program sonunda kısa bir konuşma gerçekleştiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ise katılımlarından dolayı ilimiz Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü personellerine teşekkür etti.
25 Ekim 2023 (Bu haber 372 defa görüntülendi)