30 Ağustos Zafer Bayramı İlimizde Çoşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zaferi'nin 101. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Osmaniye ilimizde de coşkuyla kutlandı.

Devlet Bahçeli Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekilleri Seydi Gülsoy ve Dr. Asu Kaya, 12'nci Komando Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Turgut Muhammet Çalışkanlar, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Baro Başkanı Mehmet Karakoç, üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Vali Dr. Erdinç Yılmaz Şeref Defterini imzaladı.

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, "Bugün 30 Ağustos, ülkesi her taraftan işgal altına alınarak boyun eğdirilmek istenen Şanlı Milletimizin, “Ya İstiklal Ya Ölüm” haykırışıyla Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde emperyalist güçlere karşı verdiği İstiklal Mücadelesini, Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle kesin bir zaferle taçlandırdığı gün! Ağustos ayı bizler için zaferler ayıdır; Malazgirt, Otlukbeli, Çaldıran, Mercidabık, Belgrad, Mohaç, Kıbrıs ve daha nice zaferleri hep Ağustos ayında kazandık. Bugün kazanılan büyük zaferin 101. Yıldönümünü, birlik beraberlik içerisinde büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamanın heyecanı içerisindeyiz. Bu zafer, Türk milletinin bağımsız ve hür yaşama iradesini, ay yıldızımızın nefesi olan Şanlı Bayrağımızın ilelebet dalgalanacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir." dedi.

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz  konuşmasının sonunda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun silah arkadaşlarını,  aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle,
Gazilerimizi şükranla andığını ifade ederek tüm Osmaniye halkının  30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.

Atatürk Anıtındaki tören sonrasında Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, 12'nci Komando Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Turgut Muhammet Çalışkanlar, Belediye Başkanı Kadir Kara ve Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy Valilik makamında tebrikleri kabul ettiler.

Tebriklerin kabulünün ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Devlet Bahçeli Bulvarında devam etti.

Buradaki törene, Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekilleri Seydi Gülsoy ve Dr. Asu Kaya, 12'nci Komando Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Turgut Muhammet Çalışkanlar, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Baro Başkanı Mehmet Karakoç, üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kutlama Töreni Vali Dr. Erdinç Yılmaz, 12'nci Komando Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Turgut Muhammet Çalışkanlar ve Belediye Başkanı Kadir Kara'nın tören birliklerini denetleyerek,halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Piyade Teğmen Rıdvan Aydın tarafından yapıldı.

Tören, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajının okunması ile devam etti. Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı gösterisi ve Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Necla Nur Derin'in okuduğu "30 Ağustos" şiiriyle devam eden törende 7 Ocak Halk Oyunları Topluluğu halk oyunları gösterilerini sundular.

30 Ağustos Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü kutlamaları geçit töreni ile son buldu. Askeri birliklerin tören geçişi, vatandaşlar tarafından coşkulu alkışlarla izlendi.

30 Ağustos 2023 (Bu haber 409 defa görüntülendi)