Rektörümüz Enerji Sektöründe Genç İstihdamı Projesi Hakkında Bilgi Verdi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, 24 Ağustos 2023 Perşembe günü saat 15.20’de TRT Çukurova Radyosu’nun "Genç Yaşam" adlı programının konuğu oldu. TRT Çukurova Radyosu’nun sorularını yanıtlayan Rektör Uzun, üniversitemiz tarafından hazırlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca kabul edilen ‘‘Yenilebilir Enerji Sektöründe- Akıllı Şebeke Sisteminde Genç İstihdamı’’ başlıklı proje hakkında detaylı bilgiler verdi.

Üniversitemiz tarafından hazırlanan ve Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe Programı çerçevesinde, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Daire Başkanlığı tarafından desteklenmeye layık görülen ‘’Yenilenebilir Enerji Sektöründe-Akıllı Şebeke Sisteminde Genç İstihdamı’’ adlı proje hakkında soruları yanıtlayan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, bölgesel kalkınma açısından istihdamın artırılmasının önemine vurgu yaparak ‘’Özellikle bölgemizde çok sayıda enerji tesisi var ve burada da ciddi bir istihdam ihtiyacı var. Biz de bu bölgenin önemli üniversitelerinden birisi olarak istihdam ihtiyacına yönelik talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Gençlerimizin akıllı sistemler ve network sistemlerinde deneyimli bir sektör elemanı olarak yetişmeleri için bu tip projeleri oldukça önemsiyoruz.’’ dedi.

21-29 Yaş Aralığındaki 100 Genç Yenilenebilir Enerji Sektöründe İstihdam Edilecek

Enerjinin günümüzde çok önemli bir olgu olduğundan ve stratejik niteliğinden bahseden Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, projenin detaylarına değinerek ‘’Bu proje ile 100 genç enerji sektöründe istihdam imkânı bulacak. Kursiyerler 20 kişilik gruplar halinde mesleki kurslara dahil olacaklar ve akıllı şebekelerdeki yenilenebilir enerji sektörüne yönelik mesleki becerilerini geliştirirken aynı zamanda biraz önce bahsettiğimiz gibi istihdam edilme fırsatını da burada sağlamış olacaklar.’’ dedi.

Başvuru Kriterlerinde Cinsiyet Eşitliğine Dikkat Edilecek

Projenin başvuru kriterlerinden de bahseden Rektörümüz Prof.  Dr. Turgay Uzun, ‘’Özellikle mühendislik fakülteleri, teknoloji fakülteleri ile meslek yüksekokulu mezunlarımız projeye başvurabilir. Elektrik teknolojisi alanındaki arkadaşlarımızın da akademik bir altyapıya sahip olmalarını bekliyoruz. Başvuru kriterlerinde kursiyerlerin yarısının kadın olmasına dikkat edeceğiz. Özellikle kadınların bu sektörde de artmasını amaçlıyoruz. Yine dezavantajlı gençler için %30 engelli gençler için ise %15’lik bir kontenjan ayrılacak.’’ dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, ilgilerinden dolayı TRT Çukurova Radyosu’na teşekkür ederek iyi yayınlar diledi.

24 Ağustos 2023 (Bu haber 445 defa görüntülendi)