Üniversitemiz Koordinatörlüğünde KA220-HED- Dementia-Care Projesi

Erasmus+ Yükseköğretimde Stratejik Ortaklık Projesi kapsamında, üniversitemizin  Koordinatörlüğünde, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen KA220-HED- Dementia-Care projesi faaliyetleri devam etmektedir.

Türkiye'den Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ve Gazi Üniversitesinin yanı sıra  İtalya, İspanya, Slovenya Cumhuriyeti, İngiltere, Bulgaristan ile Portekiz’den üniversitelerin de ortak olduğu proje kapsamında, demans sektöründe, yükseköğretim kurumları, eğitim kurumları, klinik ve araştırma merkezleri arasındaki bilgi, iyi uygulamalar ve metodolojileri paylaşan ve geliştiren bilgi paylaşımı ve iş birliği amacıyla geliştirilmiştir. Dementia Care, klinik tablonun depresif ve davranışsal semptomlarını azaltabilen ve hastaların genel yaşam kalitesini iyileştirebilen bir teknik olarak kabul edilen, özellikle sanat terapisinin kullanımı olmak üzere, farmakolojik olmayan müdahale stratejilerinin benimsenmesine odaklanmaktadır.

Proje kapsamında İtalya'da  gerçekleştirilen toplantıya katılan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, ülkemiz için de önem taşıyan bir konunun proje olarak hayat bulup  yaygınlaştırılmasında OKÜ olarak her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Projenin önemli faaliyetlerinden birininin de Yaz okulu ve Kış okulu olduğu belirtilirken Yaz okulu, UNIVERSITA DEGLI STUDI DI FIRENZE, Florence-İtalya’da 03-07 Temmuz 2023 tarihinde İtalya-Floransa’da gerçekleştirilmiştir. Eğitim faaliyetleri, Akademisyenler tarafından bilimsel sunumlar, ilgili ülkelerin iyi uygulama örnekleri, alan/sektör ziyaretleri, küçük grup çalışmaları, çalıştaylarla desteklendi.

Proje toplantısı için  İtalya’da bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun’a Projenin Yürütücüsü üniversitemiz Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamil Nazik ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ceyhun Yükselir eşlik etti.

Projenin koordinatörlüğünü üniversitemiz yaparken proje ortakları olarak İtalya’dan UNIVERSITA DEGLI STUDI DI FIRENZE, İspanya’dan Instituto de Formación Europeo, Slovenya’dan UNIVERZITETNI REHABILITACIJSKI INSTITUT REPUBLIKE SLOVENIJE—SOCA, İngiltere’den UK-Certified Knowledge Association, Bulgaristan’dan гражданско сдружение, Portekiz’den INVESTIGACAO E ADMINISTRACAO SA ve Türkiye’den Gazi Üniversitesi yer alıyor.

28 Şubat 2022’yılında başlayan ve 2 yıl sürecek projede  çeşitli uluslararası bilimsel toplantılar gerçekleştirilmiş olup devam etmektedir.

7 Temmuz 2023 (Bu haber 503 defa görüntülendi)