Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Osmaniye'de

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Osmaniye’de depremden etkilenen bölgeyi ve vatandaşları ziyaret etti.

Üniversitemiz Karacaoğlan Yerleşkesinde  misafir ettiğimiz depremden etkilenen vatandaşlar tarafından karşılanan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a,  Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, depremden etkilenen ve üniversitemizde misafir ettiğimiz  vatandaşlar hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Tosyalı Spor Kompleksinde bulunan ve AFAD tarafından depremzedeler için oluşturulan çadırları gezerek bilgiler alan ve buradan da Kayı Boyu Kız Ögrenci Yurduna geçen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan depremden etkilenen vatandaşlar ile burada da bir araya geldi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Osmaniye’de deprem bölgesinde yaptığı incelemelerin ardından basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, "Asrın felaketi diyebileceğimiz bu depremler, 10 büyük ilimizde çok büyük yıkımlara sebep olmuştur. Osmaniye'miz de depremin vurduğu şehirlerden biridir. Dünden beri ziyaret ettiğimiz deprem bölgesindeki şehirlerimizde yaşanan yıkımı yerinde gördüm. Şu an itibarıyla depremin yol açtığı yıkıntılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı maalesef 16 bin 170'e ulaştı. Yaralılarımızın sayısı ise 64 bin 194'e ulaştı. Yıkılan bina sayısı da 6 bin 444. Osmaniye'de ise 326 bina yıkılmış, 877 vatandaşımız vefat etmiş, 2 bin 220 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Yaşadığımız felaketin derinden etkilediği 10 şehrimizdeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi tekrar ifade etmek istiyorum. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar temenni ediyorum. Devletimiz tüm Bakanlıklarıyla, kurumlarıyla 10 vilayetimizde yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Milletimiz, Devleti ile omuz omuzadır. Sivil Toplum Kuruluşlarımız, belediyelerimiz, uluslararası yardım ekipleri, gönüllüler velhasıl imkanı olan herkes arama kurtarma ve yardım çalışmalarına destek veriyor. Maruz kaldığımız felaketin çapı ve etkisi bu derece büyük olunca ister istemez bazı gecikmeler, eksiklikler de yaşanabiliyor. Vatandaşlarımız, Devletinin tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde olduğunu biliyor. Doğrudan ve dolaylı katkılarıyla sayıları yüz binlerle ifade edilecek kişi yardım çalışmalarıyla ilgili süreçlerde görev aldı, görev alıyor. Ülkemizin dört bir yanından gereken her türlü ekip ve araç gereç bölgeye yönlendirilmiştir. Afet Bölgesi ilanından şu anda parlamentomuzdan olağanüstü hal kararına kadar tüm adımları attık ve öyle zannediyorum ki 1 saat içerisinde de Parlamento kararını verecektir.  Enkazın kaldırılmasının ardından inşallah 1 yıl içinde depremin yaşandığı şehirlerimizi yeni baştan inşa ettik. Van'da bunu gerçekleştirdik, Malatya'da, Elazığ'da bunu gerçekleştirdik. İzmir, Düzce depremlerinde bunları gerçekleştirdik. Bütün bunların yanında Antalya ve Muğla yangınlarında yine bunları süratle gerçekleştirdik. Kastamonu, Sinop, Bartın, Giresun sel afetlerinde bu iktidar bunları gerçekleştirmiştir. Şimdi milletime sesleniyorum inşallah bir yıl içinde TOKİ olarak bu konutların inşasını gerçekleştireceğiz. Bu geçiş sürecinde de 10'ar bin lira depremzedelere destek veriyoruz. Bunların tespitleri yapılıyor ve 10'ar bin lirayı depremzede kardeşlerimize teslim edeceğiz, 1 yıl içerisinde de inşallah konutlarımızı bitireceğiz. En önemli adımlardan bir tanesi de talep edenlere, kabul edenlere Antalya'da, Alanya'da otellerde misafir etme imkanımız mevcuttur. THY uçakları ile buralara seferleri düzenlenecek." dedi.

9 Şubat 2023 (Bu haber 1135 defa görüntülendi)