Üniversitemiz Genç Gönüller Kulübünden ‘Her Birimiz Mehmetçiğiz’ Başlıklı Program

Üniversitemiz  kulüplerinden Genç Gönüller Kulübü, Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıl dönümü nedeniyle “Her Birimiz Mehmetçiğiz” başlıklı program düzenledi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Tutar, akademik ve idari çalışan  ile çok sayıda İlahiyat Fakültesi öğrencisi katıldı.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonundaki program İlahiyat Fakültesi öğrencisi Fevzi Donar’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam edildi. Günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını ise Genç Gönüller Kulübü Başkanı Oğuzhan Ulaşlı yaptı. Ulaşlı, programa gösterilen ilgi için öğrencilere teşekkür ederken programa desteğini esirgemeyen İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Tutar’a teşekkür etti.

Oğuzhan Ulaşlı’nın ardından konuşan Doç. Dr. Ahmet Doğan, "Farkındalık olması açısından böyle bir program düzenledik. Bir gül bahçesine girercesine canını vatanı için feda eden, cennet bahçesinde Peygamberimiz ile komşu olmak isteyen şehitlerle Allah’ım bizleri komşu eylesin.” diye konuştu.

Hepimiz Mehmetçiğiz diyorsak hepimiz işimizi zamanında ve en güzel şekliyle yapacağız. Bunu yapmadığımız sürece Mehmetçiğe hiçbir zaman yakın olamayız. Daha sonra İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Tutar, günün anlam ve önemine binayen Mehmet Emin Yurdakul’un ‘Yurdumun Dişi Aslanlarına’ şiiri ile Cemal Oğuz Öcal’ın ‘Mehmetçik’ şiirlerini okudu.
Programda Seyit Onbaşının hayat hikâyesini İlahiyat Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Mustafa Gözübenli, Bayrak şiirini İlahiyat Fakültesi 1. Sınıf öğrencisi Büşra Açıkgöz okurken Şu Kışlanın Kapısına isimli eseri de İlahiyat Fakültesi 1. Sınıf öğrencisi Rukiye Yiğit seslendirdi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili hazırlanan video gösterimi ile devam edilen programda İlahiyat Fakültesi 1. Sınıf öğrencileri Şevval Aşık, Kardelen Tosun, Büşra Açıkgöz ve Rukiye Yiğit ile 2. Sınıf öğrencisi Fevzi Donar ve 3.sınıf öğrencisi Mustafa Gözübenli’ye günün anısına Teşekkür Belgesi başta İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Tutar olmak üzere akademisyenler tarafından takdim edildi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Âdem Tutar’a programa verdiği destekten dolayı Doç. Dr. Ahmet Doğan tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi.

Program İlahiyat Fakültesi Hatıra Fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

22 Mart 2022 (Bu haber 916 defa görüntülendi)