Ar-Ge Çalışmaları Kapsamında Üretilen Ürünler Rektörümüze Takdim Edildi

Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından desteklenen ve Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri tarafından yönetilen yüksek lisans tezleri kapsamında yapılan Ar-Ge çalışmaları neticesinde yeni fonksiyonel ürünler üretildi.

Bu kapsamda Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet, Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü  Doç. Dr. Adnan Bozdoğan, Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Kurban Yaşar, Gıda Mühendisi Ali Yeydem Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun’u makamında ziyaret etti.

Ziyarette Dr. Öğr. Üyesi Kurban Yaşar tarafından yer fıstığı katkılı helva,  manda sütü ve manda yoğurdundan üretilen dondurma, Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi Doç. Dr. Adnan Bozdoğan tarafından da kayısı lifi katkılı yer fıstığı ezmesi ve spirulina katkılı antep fıstığı ve fıstık ezmeleri; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Özalp, Rektör Danışmanı Doç.  Dr. Ceyhun Yükselir, Genel Sekreter Recep Şen, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet’e ikram edildi.

26 Ocak 2022 (Bu haber 1356 defa görüntülendi)