Üniversitemizde ‘’Türk Dünyası ve Kafkasya’’ Başlıklı Panel Düzenlendi
Üniversitemiz tarafından düzenlenen ‘’Türk Dünyası ve Kafkasya’’ başlıklı panelde, Türk devletleri arasındaki ilişkiler, Türk dünyasının bugünü ve gelecek vizyonu konuşuldu.

OKÜ Uluslararası İlişkiler Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenen ‘’Türk Dünyası ve Kafkasya’’ başlıklı panel, üniversitemiz 15 Temmuz Şehitler Amfisinde gerçekleştirildi. Etkinliğe üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panelin açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun yaptı. Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, konuşmasında etkinliğin 3 Mayıs Türkçülük Günü’nde düzenlenmesi açısından ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek ‘’Hepimiz, büyük Türk dünyası dediğimiz ailenin bir parçasıyız. Türk dünyası denildiğinde aklımıza büyük bir coğrafya geliyor. Gözümüzde canlandırdığımızda Japon Denizi’nden, Kamçatka Yarımadası’ndan Viyana önlerine kadar sadece Türkçe konuşarak gezebilirsiniz. Bu tabii ki çok büyük bir avantaj ve büyük bir gururu ifade ediyor. Bu anlamda baktığımızda tarihsel sorumluluğumuz da çok büyük. Atalarımızdan aldığımız bu sorumluluğu, mirası, bu bayrağı en yükseklere dikme sorumluluğu da tabii ki siz gençlerin omuzlarında. Bu borcumuzu da daha çok çalışarak, atalarımıza layık bir Türk genci, layık birer insan olarak ödememiz gerekir. Türk dünyasının tüm unsurlarını daha ileriye taşımak için daha çok okuyacağız, daha çok öğreneceğiz, diğer gelişmiş bütün milletlerden daha iyi konuma gelmek için enerjimizi inşallah daha fazla harcayacağız. Biz de üniversitemiz olarak her zaman bu yol ve ışık doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz’’ dedi.

Panelde, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Özdal, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca ve Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yıldız Deveci Bozkuş panelist olarak yer aldı.

Türk devletleri arasındaki ilişkiler, Türk dünyasının bugünü ve geleceği hakkında detaylı bilgilerin paylaşıldığı programda, Prof. Dr. Yıldız Deveci Bozkuş, Karabağ Zaferinin ardından Türkiye-Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri; Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca, Karabağ Savaşı’nın Türk dünyasına etkileri; Prof. Dr. Barış Özdal ise Türk dünyası 2040 vizyonunun analizi konuları üzerine sunumlarını gerçekleştirerek önemli bilgiler aktardı.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, yaptıkları sunumlarla etkinliğe katkı sunan panelistlere teşekkür belgesi takdim etti.
3 Mayıs 2024 (Bu haber 188 defa görüntülendi)