Rektörümüz 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla ilimizde düzenlenen ‘‘18 Mart Şehitler Günü Anma Programı’’na katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Osmaniye Valiliği tarafından düzenlenen ‘‘18 Mart Şehitler Günü Anma Töreni’ne katıldı. Asri Mezarlık Şehitliği’nde, Şehitlik Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan tören; saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma, Muharebe Üsteğmen Abdulkadir Albayrak tarafından yapıldı.

Törende, Şeref Defteri’ni Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz imzaladı. 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutlayan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Çanakkale Zaferi’nin milli önemine değinerek ‘‘Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletiyle topyekûn canı ve kanı pahasına bizlere emanet ettiği bu kutsal vatanı; bir asır önceki kararlılık ve azimle Türk’ün Asrı Türkiye Yüzyılında muhafaza etmek, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çalışmak hepimizin en önemli sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları başta olmak üzere; Kahraman Türk Ordusu’nu, varıyla yoğuyla mücadele veren Cesur Türk Milleti’ni ve bu uğurda hayatlarını feda eden bütün Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum. Mekanları cennet, ruhları şad olsun. Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” dedi.

Kuran-ı Kerim okunarak şehitlerimiz için dua edilen programda, Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun ve protokol üyeleri, şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ederek karanfil bıraktı.

18 Mart 2024 (Bu haber 175 defa görüntülendi)