Üniversitelerarası Voleybol Bölgesel Lig Müsabakaları Heyecanla Başladı
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Voleybol Bölgesel Lig müsabakaları, üniversitemiz ev sahipliğinde başladı.

Türkiye Üniversitelerarası Voleybol Bölgesel Lig müsabakaları, 5-9 Şubat 2024 tarihleri arasında üniversitemiz Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşiyor. Katılan üniversiteler arasında Malatya İnönü Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve ev sahibi üniversitemizin erkek ve kadın voleybol takımları bulunuyor.

Müsabakaların açılış programı Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun ve Sportif Tesisler ve Faaliyetlerden Sorumlu Rektör Danışmanımız Doç. Dr. Servet Reyhan’ın katılımıyla gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, katılımcılara kısa bir açılış konuşması yaptı. Rektör Uzun, konuşmasında 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, sosyal birliktelik açısından müsabakaların önemini vurguladı ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu başkanı ve yönetimine teşekkür etti.

Açılış programının ardından ilk mücadele, Malatya İnönü Üniversitesi ile Kilis 7 Aralık Üniversitesi erkek voleybol takımları arasında gerçekleşti. Mücadelenin ilk başlama vuruşunu üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun yaptı.

9 Şubat’ta sona erecek turnuvada, 4 kadın, 5 erkek voleybol takımından 108 sporcu mücadele verecek. Müsabakalar, ileri etapta yarı final ve final maçlarıyla devam edecek.
5 Şubat 2024 (Bu haber 304 defa görüntülendi)