Üniversitemizde Uluslararası Erasmus+ Personel Hareketliliği Haftası Gerçekleştirildi

Dört farklı ülke ve üniversiteden şehrimize gelen akademik ve idari çalışanlar 5 Şubat 2024 Pazartesi itibarıyla başlamış olan ‘’Erasmus+ Personel Hareketliliği Haftası’’ etkinlikleri kapsamında, OKÜ Karacaoğlan Yerleşkesi'nde sunum, seminer, ders verme, eğitim alma, kültür gezisi gibi bir dizi etkinliğe katılım sağladılar. Her yıl Avrupa ve Avrupa dışı ülkelerden akademisyen ve profesyonellerin ziyaret ettiği üniversitemizde, bu etkinlik KA171 Erasmus+ Ortakları ile gerçekleştirilecek ilk Uluslararası Hafta olması ile önem taşımaktadır.

Uluslararası Erasmus+ Personel Hareketliliği Haftası, 7 Şubat 2024 Çarşamba günü Üniversitemiz Dış İlişkiler Birim Koordinatörü Doç. Dr. Ceyhun Yükselir’in açılış konuşmasıyla başladı. Üniversitemizde ilk kez tek bir haftaya yoğunlaştırılmış biçimde düzenlenen Uluslararası Erasmus+ Personel Hareketliliği etkinliklerine katılımlarından ötürü yurtdışından gelen misafir akademik ve idari çalışanlara teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan Doç. Dr. Ceyhun Yükselir, üniversitemizin uluslararasılaşma misyonu doğrultusunda, Dış İlişkiler Birimi öncülüğünde bugüne kadar edinilen kazanımlar ve elde edilen başarılar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Açılış konuşmasının ardından yaptığı konuşmasıyla etkinliğe katkı sunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, üniversitemizin uluslararasılaşma misyonunun ve bu doğrultuda belirlemiş olduğu hedeflerin gerçekleştirilmesi adına açıklayıcı bir yol haritası sundu. Uluslararasılaşma hedefi doğrultusunda düzenlenen etkinliklerin ana hedefinin toplumun bütününü, özellikle olanakları kısıtlı bireyleri de içerecek biçimde yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çeken Rektör Uzun, Dış İlişkiler Birimi çalışanlarına emekleri için teşekkürlerini sunarak konuşmasını sonlandırdı.

Uluslararası Erasmus+ Personel Hareketliliği etkinliklerine Bosna Hersek, Kosova, Fas ve Ukrayna gibi ülkelerden katılım sağlayan akademik ve idari çalışanlara gerçekleştirdikleri sunumlarla deneyimlerini, gözlemlerini ve beklentilerini üniversitemiz akademik ve idari personeliyle paylaşma imkanı buldu.

15 Şubat 2024 (Bu haber 97 defa görüntülendi)
Dış İlişkiler Birimi Karacaoğlan Yerleşkesi Mühendislik Fakültesi Batı Girişi EG-Blok Zemin Kat 80000 Merkez/OSMANIYE
disiliskiler@osmaniye.edu.tr